понедельник, 30 сентября 2019 г.

Ryssland hustrumisshandel

Enligt ryska myndigheter rapporteras bara procent av alla våldsbrott utförda inom hemmet. Newsner ger dig nyheter som berör! Ryssland vill sänka straffet för hustrumisshandel. Enligt Tsentr Anna har det hänt att poliser åtalats för att ha försökt stoppa hustrumisshandel.


Ryssland hustrumisshandel

Det som sker inom hemmets fyra väggar anses vara en familjeangelägenhet. Den nya lagen ska både ge kvinnan rätt till skydd och polisen möjlighet att ingripa. Våld i hemmet ska avkriminaliseras och endast straffas med böter, det vill den ryska duman som idag ska rösta igenom förslaget om att hustrumisshandel ska bli ett ”administrativt brott”. Vi kvinnor blir inte förödmjukade av att en man slår oss, säger dem ryska ledamoten Jelena Mizulina, enligt Sveriges Radio.


Bara en enda ledamot röstade emot ändringen som stryker misshandel av släktingar från offentliga brott. Idag sa det ryska underhuset duman, med stor majoritet ja till lagförslaget som inom en snar framtid kan komma att avkriminalisera vissa former av våld inom familjen. Landet har bland annat några av världens mest diskriminerande lagar för HBTQ-personer.


Ryssland hustrumisshandel

Men inte nog med det, nu väntas ännu en uppseendeväckande lag röstas igenom. Lagändringen skulle göra det till ett ringa brott att slå sin fru, vilket Sveriges Radio skriver om. Margot Wallström (S), som snart ska besöka landet, kommer att ta upp frågan under mötet med sin ryska motpart. Jag vill veta hur man ser på det, säger hon.


Kvinnor har varit med om. Enligt de ryska myndigheternas egen statistik står våld i nära relationer för procent av alla våldsbrott, men mörkertalet kan vara ännu större. Hon tar upp våld i hemmet som ett exempel.


Flera ryska politiker och beslutsfattare uttryckte att det är en privat angelägenhet. Homosexualitet nämns vid några tillfällen, men tycks vara otänkbar att skildra som en normal del av livet. Hustrumisshandel , hedersmod och försök till mord. Bästa svenska film jag någonsin sett. En 55-årig man greps och anhölls misstänkt för narkotikabrott i torsdags.


I förhör med polisen berättade han att han slagit sin hustru vid flera. OAR:s OS-trupp som vann guld i vintras. Den senaste säsongen har han dock inte spelat. Markbacken sedan grannar slagit larm om misshandeln.


Ryssland hustrumisshandel

Det är oklart exakt hur misshandeln har. Dessa ger rätten till lägre befattningar inom juridik och medicin, så som advokatbiträden, och till lärartjänst i folkskolor. Fängelse för hustrumisshandel.


En 41-årig man dömdes till villkorligt fängelse på dagar för misshandel på sin gravida hustru och en 55-årig man dömdes till böter för hustrumisshandel. Båda männen är från Jakobstad. Bland annat hade den 41-åriga mannen knuffat och slagit sin gravida hustru och sparkat henne i låret. Sundselever i final i The Battery Challenge. Emelie och Josefin i SA3C har tagit sig till final!


Hjälp till att rösta fram dem! NHL-spelaren Vjatjeslav Vojnov dömdes i somras till fängelse i USA för hustrumisshandel. När det gäller den fysiska formen är allt bra, säger Vojnov till Championat. Av Mattias Albinsson Inrikes.


En allsvensk fotbollsspelare i 30-årsåldern misstänks för misshandel av sin svenska fru. Mannen greps natten till torsdagen i parets gemensamma bostad och anhölls morgonen därpå. Carl-Michael Gräns började sin diplomatiska bana som andre ambassadsekreterare vid svenska ambassaden i Vilnius, Litauen, för år sedan.


Vid två tillfällen avbröts övergreppen av pojken, skriver åklagaren i sin gärningsbeskrivning.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения