понедельник, 23 сентября 2019 г.

Thailand fakta

Den thailändska floran och faunan består av en betydande mångfald av växter och djur. Stadsskicket är monarki. Thailands huvudstad är Bangkok. Officiellt språk är Thai.


Land of the free - De frias land. Mer Fakta Statsskick: Konstitutionell monarki.

Flagga: rö vit och blå. Faktan är indelad i olika ämnesområden. I gratisversionen ges en kort överblick över det som anses viktigt. De längre avsnitten kräver inloggning. Hör efter med din skola om ni abonnerar på Landguiden.


Du kan även hamna i trubbel när du kör bil utan någon klädsel på överkroppen. Figuren på kungavapnet är örnen Garuda, den heliga fågel som gudomligheten Vishnu enligt legenden rider på. Det finns många intressanta och spännande länder.


Du måste söka visumet innan avresan ifrån Sverige.

Men det finns mycket mer att lära sig om landet, en hel del kul, udda och kanske mindre kul saker. Detta innebär att det ej är tillåtet att röka på många offentliga platser samt på många hotell. Speciellt avsedda områden för rökning förekommer. Landet har dessutom på senare år blivit ett populärt permanent boende, och en hel del svenskar bor där året om eller om vinterhalvåret.


För att göra det ännu roligare, så vill jag passa på att utmana dig. Dela ditt resultat i kommentarsfältet! Trat skärgård med cirka öar. Under senare decennier har Bangkok dessutom fått en mer internationell prägel med fler invånare och arbetskraft från världens alla världsdelar. Språk: Thai (thailändska) är officiellt språk med dialekter (riksspråket centralthai, nordthai, sydthai, lao), dessutom talas bl.


Portionerna är ofta relativt små och det är inte ovanligt att äta många mindre måltider på en dag. Vattenfallet finns på östra sidan av Koh Phangan, och kan vara lite svårt att nå det på grund av terrängen. Flera kungligheter har besökt vattenfallet och fått sina namnteckningar inpräglat i klippan.


Därför är ett gott tips att skriva ut denna sida eller bokmärka den så att telefonnummer finns nära tillhands om du. Men detta brukar inte vara ett problem eftersom att i de flesta turistorter går det att köpa svensk snus i affären. Landet är indelat i provinser uppdelade på regioner. Namnet kommer från Muang Tai som betyder de frias land.


Provinserna är i sin tur indelade i sammanlagt 8distrikt (amphoe). För mer information se thailand-fakta.

Vissa av dem blev stora tack vare assistans av företaget DAPA i Chiang Rai, som ägs och drivs av akhas. Se väderprognos, karta, forum, om vaccination, boende, hotell, prisbild och valutakurs från upplevthailand. Reportage, bilder och guider till populära resmål.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения