понедельник, 27 ноября 2017 г.

Första dagen på jobbet som chef

Första dagen på jobbet som chef

Det är krävande att komma ny till ett jobb som chef , oavsett om det är den första chefsrollen eller om man redan har erfarenhet av ledarskap. För en ny chef är den första tiden på arbetsplatsen särskilt viktig, anser coachen Bengt Kallenberg, som bland. Passa på att vara ny på jobbet.


Förhoppningsvis ett avslappnande tips. Se till att ta vara på att det är din första tid på det nya jobbet. Som ny i ledarrollen kommer det vara förståeligt att inte kunna allting.


Ta upp frågor kring dina förväntningar och farhågor. Först för dig själv, och sedan i gruppen. Diskutera vad som kommer bli annorlunda, med fokus på hur du vill leda och påverka gruppens arbete mot verksamhetens mål. Chefens dubbla roller och balansakt.


Första dagen på jobbet som chef

Som chef är du framförallt arbetsgivarens representant. Du behöver ta dig tid för att hitta långsiktiga lösningar till problemen. Påbörja dagen utan en plan Tidsplanering spelar en stor roll för din kortsiktiga och långsiktiga framgång.


Blir du bjuden på middag av en kollega under den första veckan på det nya jobbet är det klokt att vänligt tacka nej. Om det inte är chefen som frågar förstås. Under de första dagarna är det lätt att snabbt bli för personlig, särskilt när det är alkohol med i bilden. Så hanterar du första veckan på nya jobbet.


En nyligen genomförd studie visar att chefer oftast vet redan efter två. Du kan komma att behöva både råd och stöd för att kunna hantera din nya roll på ett bra sätt. Mycket att ta in och vänja sig vid. Den första tiden som chef kan vara omvälvande på många sätt.


Gör din egen introduktionskurs Nöj dig inte med företagets introduktionsprogram, gör ett eget. Vad du vill veta, vilka du vill prata me vad du vill åstadkomma. Uppdatera varje månad. Första dagen på ett nytt jobb sköljer informationen över dig: om avtal, regler, rutiner och arbetsuppgifter.


Bra start på nya jobbet. Tanken är att de nya så snart som möjligt ska få det stöd som behövs av både chef och medarbetare, säger Lise-Lotte Berg. I verkligheten tar det sällan mindre än ett år innan du kan börja leda på allvar”, säger Bridget Farrands och slår därmed hål på den rådande sanningen om de mytomspunna första 1dagarna , som lockar så många nya chefer på strategiska poster att fatta för stora beslut för tidigt.


Unionen Student är medlemskapet för dig som studerar på högskola eller universitet. Nu har den uppgiften hamnat på Tony Bohlins bord. Den 46-årige Hultsfredsbon gör sin första arbetsdag som ny förbundschef för ÖSK i dag och fick ett fint välkomnande av fullmäktigeledamöterna på gårdagens sammanträde i Hultsfreds gymnasiums matsal. Ny som chef : praktiska tips för dina första veckor på jobbet. När du är ny som chef finns det några praktiska saker du kan göra för att lyckas med dina första veckor på jobbet.


Första dagen på jobbet som chef

Här bjuder vi på våra bästa tips. Tydliggör förväntningarna! Vi återkommer ofta till det här – eftersom det är viktigt. Första dagen på jobbet handlar om att försöka göra ett gott intryck på alla de kollegor du ännu inte kan namnet på.


Detta resulterar ofta i kramp i käkarna efter att du knäppt på jordens största leende i åtta timmar, samt lätt nackspärr efter att ha nickat instämmande en hel arbetsdag. Det sätter stämningen för resten av dagen. Att hälsa på kollegorna är förstås särskilt viktigt om du är chef , men även om du inte är det kan en tyst entré få dig att verka mindre tillgänglig och svårare att samarbeta med. LÄS OCKSÅ: personlighetstyper som alltid börjar bråka på jobbet 3. Om du inte vet det så är första veckan på ett nytt jobb till för att ta reda på detta. Sätt dig ner med din chef , gå igenom din jobbeskrivning och ta reda på allt som är oklart för dig.


Du kommer se att ditt arbete blir betydligt enklare av att göra detta och din chef kommer bli imponerad av din förebyggande attityd. Var beredd på att det kan bli mycket information första dagarna. Var lyhörd och bearbeta den hemma på kvällen. Fokusera på det som du bedömer som viktigast. Ingen begär att du ska kunna allt från början.


VAR SOCIAL Att hälsa på alla första dagen är självklart. Att skapa förtroende När du som ny chef första dagen pratar med dina medarbetare var också tydlig med vad du förväntar dig av dem och deras arbetsinsats. När kan chefen kräva sjukintyg från första dagen ? Kan han eller hon bestämma att det ska vara ett måste för alla på jobbet ? Dagens Arbete reder ut vad som.


Vi har expertkunskap kring de lagar och regler som rör din anställning!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения