четверг, 16 ноября 2017 г.

Makulaturpapp

Makulaturpapp

Har ett gammalt innertak som spruckit på ett par ställen. Vill laga det med så kallad makulaturpapp , men hittar ingenstans där sådan säljs. Idag har jag lyckats pappspänna min första vägg någonsin (drygt kvm) med förvånansvärt gott resultat.


Eftersom väggarna sedan ska målas. Vanlig pappspik 1” till spänning och ¾ ” eller till finspikningen. Rulle med makulaturpapp NY. Större sprickor får man laga med ny papp, sk makulaturpapp. Då gör man så att man försiktigt skrapar loss lös färg, sedan grundmålar man sprickan och området närmast sprickan med oljeburen grundfärg( går även utmärkt med Alcro Kraft).


Vi försöker alltid rädda övergången mellan taklist och vägg, vilket vi normalt sett klarar. Nu återstår bara patentering och färdigmålning. Ett vackrare tak går inte att få.


Makulaturpapp

Packa tallrikar, glas och porslin från kök för flytt och magasinering. Se till att dina prylar får en säker resa med vår fina bildguide! I de uppskurna tapetskarvarna kunde enligt uppgift från Cay Fredriksson en tidigare ljusgrön, schablonmålad yta skönjas. Väggarna målades med Wibos emulsionsfärg i samma kulör som befintliga tapeter. Bården behölls med en mindre lagning och retuschering över ena fönstret.


Makulering av väv med makulaturpapp De gamla taklisterna återplaceras. Målarna Alexandra Holtbäck och Fredrik Holmqvist från Krafft Måleri utförde arbetet. Dörrarna målades med linoljefärg. Makulaturpapp klistrades på väggarna.


Fyllningar, friser och skugglister mättes upp och markerades med svaga blyertslinjer. Det ursprungliga köket på övervåningen är sedan länge ersatt av ett kök på bottenvåningen, som inrymdes i ett fd brygghus. Badrum är installerat i en fd.


Traditionellt finns det flera olika alternativ för ytbehandling av en timmervägg. På vindar lämnades de obehandlade som i ditt fall. Då gör det heller inte så mycket att det finns lite bark kvar.


Ofta fanns det gavelkammare på vindarna med makulaturpapp eller lerklining på väggarna som sedan målades eller tapetserades. Anette Lund Avdelningen. Annars ägnar jag semesterns första strålande dagar åt att renovera ett sovrum.


På de gamla taklisterna i trä sitter det märkligt nog övermålad makulaturpapp som fortsätter upp till det spända papptaket. Utomhuskran – med nyckel. Våra instruktionsfilmer ger dig nödvändig information och visar dig på ett pedagogiskt sätt hur du monterar och installerar våra. Konstruktionerna har heltäckande kompakta isolerskikt på bärande underlag av TRP- plåt , betong eller träbjälklag (tilläggsisolering). Tyrannosaurus Hives hittad på Per Hörbergs väg!


Takpanelen rengjordes från olika pappskikt. Södra Ängbybor på vift, gissa. Nubbskallar som stack ut för mycket slogs in. Pappvåderna monterades kant i kant med nubb. Pappskarvar och nubbskallar täcktes med spikremsor.


Spännpapp från Gysinge och makulaturpapp från Leva måleri användes.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения