вторник, 7 ноября 2017 г.

Vad är ett samboavtal

Vad är ett samboavtal ? Något annat skall ett samboavtal inte omfatta. Det finns rättsfall då andra saker skrivits in i samboavtalet men dessa har inte beaktats av domstolen i slutändan eftersom det är felaktigt att göra så. Ett samboavtal kan ni själva skriva genom att ladda ner ett sådant från Juridiska Dokument! Som sambor har man möjlighet att avtala bort sambolagens regler.


Detta ska göras skriftligt och innebär att man kan avtala att en lägenhet eller ett bohag som man har skaffat gemensamt inte ska fördelas.

Hej, jag ska snart flytta in med min flickvän. I och med flytten har jag fått höra talas om ett så kallat samboavtal. Enligt sambolagens regler har en sambo rätt att begära bodelning då samboförhållandet upphör genom separation eller den ena sambons bortgång.


Då kan samborna upprätta ett samboavtal som säger att bostaden ska tillfalla sambon som köpt den. Syftet med samboavtal är alltså att avtala bort sambolagens regler om likadelning för att istället komma överens om hur bostad och bohag ska fördelas. Regler om testamenten finns i ärvdabalken.


Genom ett samboavtal kan de samboende komma överens om de vill att sambolagens regler om bodelning skall gälla eller inte vid dödsfall eller separation. Detta är de enda krav på hur ett samboavtal ska utformas för att det ska gälla.

Genom samboavtalet regleras vad som ska ingå i en bodelning om din son och hans sambo i framtiden skulle välja att separera. Varför skriver du samboavtal ? Jag har betalat mer av huset ska det stå med i samboavtalet? När blir samboavtalet giltigt? Kan jag skriva i samboavtalet att min sambo ska ärva av mig? Dokumentmallen samboavtal används då två personer ska flytta ihop eller redan bor ihop och ska göra ett gemensamt inköp, t ex vid ett köp av en gemensam bostad men där den ena stoppar in mer pengar än den andre.


För de sambor som vill gardera sig mot framtida bråk är ett samboavtal ett utmärkt verktyg. Ska ni skriva samboavtalet själva? Det går att skriva ett samboavtal på egen hand men vi på Lavendla. Skuldebrevet är ett dokument som reglerar en skuld mellan den som har lånat ut pengar och den som har lånat pengar. Anledningen till att det inte räcker med att skriva ett samboavtal för hur bostaden ska fördelas är att det enligt sambolagen inte är lagligt att avtala om omfördelningar i framtiden.


Det räcker inte heller med bara ett. Gratis mall av samboavtal. Bodelning mellan sambor. Försäkringar när du är sambo. För att skydda varandra och minska risken för problem är det därför bra att skriva ett samboavtal och ett testamente.


Vi är experter på familjejuridik och har stor erfarenhet av att skriva både samboavtal och testamenten. Sambor ärver inte varandra.

Kontakta oss så hjälper vi er! Som sambo har du rätt att begära bodelning vid en separation. Den enskilda egendomen ingår inte i en bodelning. Nedan kan du läsa om sambolagen och vad den lagen innebär för dig som lever i ett samboförhållande.


I ett samboavtal avtalar man bort den lagen.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения