понедельник, 13 ноября 2017 г.

Vårens mat

Primörerna börjar komma och vi njuter av sparris, späda morötter och färskpotatis. På denna sida hittar du härlig matinspiration inför våren och försommarens alla måltider. Det är samma vidunderligt befriande känsla varje år. Kål och rotfrukter i all ära, det är bra mat och sådant vi borde äta mer av, inte minst för att rädda vår planet.


Men när det nya och ärtigt pigga börja spira i grönsaksdisken – ja, då vaknar både smaklökar och matlagningslusten till liv ur vinterdvalan.

Vin passar till många av vårens rätter. Här ger Mitt Köks vinexpert Gunilla Hultgren Karell sina bästa tips! Vår kyckling kommer från Bjärefågel i skånska Torekov. Bjärefågel fokuserar på hållbarhet i sin uppfödning och lever efter devisen att kyckling som har det bra, smakar bra. Det efterlevs bland annat genom att kycklingarna får lov att växa i sin egen takt, de får äta ett närodlat och vegetabiliskt foder, och de ges stort utrymme att röra sig på.


Nya Allt om Mat - laddad med tips och recept inför studentfest, dopkalas och bröllopsmiddag. Vårens bästa grönsaker.

Här är grönsakerna som är i säsong på våren. Om du vill leva efter säsong är det dessa grönsaker du ska titta efter när du handlar. I Sjöbo kommun är maten viktig! Mat och måltider fyller en stor pedagogisk, social och kulturell funktion samt bidrar också till god hälsa.


Så, för att minska matens klimatpåverkan är det viktigt att äta mer mat från växtriket. Läs mer om kött, klimat och miljö. I ett genomsnittligt svenskt hushåll slängs nästan två kilo matavfall per person, varje vecka!


Det är ju helt i onödan och dessutom slöseri med pengar att köpa mat som går direkt i soptunnan. Vi har inte fått in någon beskrivning av boken från förlaget. Kolla gärna upp förlagets (Stevali) hemsida, där det kan finnas mer information.


Vi strävar efter att erbjuda variation och jobba efter säsong. Därför har vi ingen fast meny. Smörgåstårta är alltid praktiskt att bjuda på vid dop, konfirmation, studentmottagningar eller födelsedagar. Vår hemsida använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen.


Om du fortsätter att använda webbplatsen accepterar du användningen av cookies.

Vår mat Hög kvalitet innebär exempelvis att vi väljer bort livsmedel med den smakförstärkande tillsatsen natriumglutamat (E621), att vi lagar stora delar av vår mat från grunden och försöker erbjuda ekologiskt och närproducerat i den mån vi har möjlighet. För oss är smak och kvalitet två sidor av samma mynt. Fina råvaror och noggrann kontroll gör att våra burgare kan smaka så bra som de gör. Vi är den enda rikstäckande burgarkedjan som bara använder svenskt nötkött och kyckling. Säsongsmat hjälper dig att välja klimatsmartare, godare, nyttigare och billigare mat.


Här hittar du mat i säsong, just nu, där du bor. Innehållet är tillgängligt under Open Database License (ODbL) v1.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения