вторник, 14 ноября 2017 г.

Saker man kan göra när man är sjuk

Jag är på daglig verksamhet eftersom jag har en funktionsnedsättning Bor du hemma? Nej jag bor på gruppboende. Vad är ett gruppboende? Där finns alltid personal som kan hjälpa till om man behöver hjälp.


Saker man kan göra när man är sjuk

Så jag tänkte att det finns säkert fler som är som jag så därför gör jag en lista på vad man kan göra när man är sjuk. Jag kom på att man kan ju faktiskt hinna göra det där som man annars aldrig hinner. Kolla på eller någon film, för när man är sjuk är det bara bäst att vila och ta det lugnt medans man kan se på något. Göra läxa, jag vet jag vet kanske inte det roligaste men det måste göras någon gång menar jag och då passar det bra när man är hemma från skolan.


När man är så sjuk att man är hemma från skolan så är man ju verkligen sjuk , med hög feber, snuva och så täppt att man inte kan andas (eller liknande). Fast jag har hellre influensa än halsfluss som jag hade förra året. När jag är hemma sjuk blir jag alltid så extremt uttråka så jag tänkte sätta ihop en lista på vad man kan göra då man är hemma sjuk.


Jag tror jag behöver den här listan för framtida bruk me jag har sjukt dålig fantasi. Skriv ett blogginlägg om allt och ingenting, eller gör en lista på vad man gör då man är hemma. Fil, havregryn och russin har varit min diet sedan lördagsmorgon. Beror på hur sjuk jag är. Har jag hög feber så sover jag bort hela dagen :q kan inte sitta vid datorn när jag har feber.


Men om jag bättrar på mig så gör jag väl. Men vad gör man egentligen när kalendersidorna plötsligt är tomma? FRIDA ger dig tips på saker du kan göra när du har tråkigt. Laga middag med dina vänner och kolla på musikvideos eller gamla filmer hela kvällen.


Försök er på att göra roliga drinkar. Baka något gott, även om det bara är du som ska äta det. Baka bullar och frys in, gör nutellabrownies eller chokladmuffins.


Promenera när det är sol ute, ta med kaffe i en termos och lyssna på en bra podd. Alltså på sommaren kan det ju vara särskilt trist att bli sjuk. Och ibland orkar man inte mer än att ligga i sängen och knapra smärtstillande.


Saker man kan göra när man är sjuk

Om du har lite energi kan du ägna dig åt att titta och lyssna på allt du orkar. Aktiviteter när man är hemma med sjukt barn Här har du lite tips på aktiviteter man kan göra hemma när man är sjuk : Gör egen trolldeg – att göra egen lera eller trolldeg är kul i sig. När den väl är färdig kan ni dessutom skapa och utveckla fantastiska konstruktioner. Ta en docka eller en kudde eller något och låtsas att det är ditt barn och ta hand om det hela dagen. Lek att du är ett djur, t. Men att bli sedd som en martyr är inte den enda anledningen till varför man väljer att inte sjukskriva sig.


Höga krav och stor osäkerhet listas också som anledningar till varför man inte sjukskriver sig. Fyra av menar att de inte stannar hemma på grund av deadlines eller för att de får för mycket att göra när de kommer tillbaka. Man ska våga ta kontakt med den sjuka. Tycker man att det är svårt kan man gå ihop några stycken, kanske skicka en blomma.


Saker man kan göra när man är sjuk

I dag kommunicerar vi så mycket på sociala medier. Det är bättre att göra för mycket än för lite. Det blir falskt om vi slutar för att någon blir sjuk , om vi bara twittrar när vi är glada.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения