пятница, 24 июля 2015 г.

Feromoner djur

Forskningen om feromoner kom igång relativt sent. Nuförtiden har man en mycket god uppfattning av hur feromoner fungerar och hur de styr vissa djur. Hormonerna kan hos djuren aktivera ett beteende eller en drift, till exempel sexuell lust, samhörighet eller förberedelse för flykt.


Feromoner djur

Hos många ryggradsdjur är vomeronasalorganet ett välutvecklat organ av stor betydelse. Men feromoner kan hos ryggradsdjur också registreras av den egentliga luktslemhinnan. Läs om luktsinnet på en annan sida.


För att få fyra av raketer med styrpinne krävs nu en omfattande utbildning. Men än är det tillåtet att använda bombtårtor med ”högre tjut och kraftigare knall”. Här är våra bästa råd för att lugna skrämda djur i nyårstider.


För att verkligen förstå hur djurvärlden fungerar så måste du förstå feromonernas syfte i djurriket. Feromoner från Adaptil har flera positiva effekter på hunden. Styrkan på dess inverkan skiljer sig mellan olika arter. Exempel på stark inverkan är när galten i parningstider frustar saliv över suggan, som genast fryser i parningsställning.


Att sprida syntetiska feromoner i omgivningen, kan därför vara en hjälp i situationer när man vill att katten ska känna sig trygg, till exempel vid bilresor. Vissa beteenden hos våra sällskapsdjur hos t. Andra rädda eller skrämda djur som varit där straxt innan sätter sina spår. Feromonerna finns som spray och adapter att koppla till vägguttaget.


Hur uppfattar djuret feromonerna i sin omgivning? Fermoner utsöndras i luften av ett djur och de upptäcks av andra individer genom ett speciellt organ som finns i främre delen av kattens näshåla. Kvalitetsprodukter för djur Vi kan dina djurs behov! Djur använder många olika feromoner och alla betyder olika saker.


Människor använder inte feromoner lika uppenbart som djur ,t. En feremonparfym hjälper till att omedvetet öka din attraktionskraft. Genväg i raggning – feromonparfym.


Man kan tydligen också köpa attraktionshöjande parfymer för människor som vill dra till sig en partner. Som tur finns det dock lugnande medel som kan hjälpa lugna ner katten under stressiga situationer. Feliway erbjuder olika produkter som är speciellt tillverkade för att lugna ner katter. Ifall du istället är ute efter lugnande doftferomoner för hundar, kika då in vårt sortiment av Adaptil feromoner.


Sedan urminnes tider har många levande varelser använt olika kemiska aromer och dofter som en metod för sexuell attraktion. För att dessa signaler ska uppfattas krävs mycket känsliga luktorgan hos djuret. Olika feromoner har olika egenskaper och sänder ut olika information.


Vid hotfulla situationer sänder tex vissa djur ut alarmämnen som varnar andra av samma art för fara. Den stora frågan handlar om hur feromoner påverkar däggdjur, och om de även finns hos människor. Den frågan har sysselsatt forskare ända sedan begreppets födelse för år sedan.


Rogivande feromoner kan köpas receptfritt på Apoteket och finns som doftavgivare till väggkontakt, i halsband och att spraya på ett tyg. Spraya aldrig direkt på djuret. Zylkene kan fungera, råder veterinär Torkel Falk. Träna upp ljudtoleransen Det finns gratis ljudfiler för att träna skotträdda. Dock är vårt vomero-nasala organ mycket mindre än djurens.


Feromoner djur

Vissa forskare anser att feromonerna har stor betydelse vid våra val av sexualpartner. Idag kan man till och med köpa syntetiska feromoner , sk feromonparfymer, i syfte att öka sin attraktionskraft. Tänk också på den blomstrande parfymindustrin. Signaler i djurvärlden Djur kan inte prata som vi människor.


När djur ska prata med varandra så använder de olika signaler. För hunden finns både dofthalsband och spray som har de lugnande feromonerna för att hunden skall känna sig avstressad. Det är inte bara djuren som använder signaler.


Om du skall flytta eller stanna borta på semester en längre tid med ditt djur så kan du sätta en doftavgivare som utsöndrar lugnande feromoner i det nya hemmet.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения