вторник, 21 июля 2015 г.

Nationella hjälplinjen

Här får du råd om vad du kan göra i stället. Krokodiltårar”, blir Torstens Kindströms kommentar. Något måste vara allvarligt fel när alla ansvariga, även Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen, vid direkt förfrågan beklagar nedläggningen. Funktionen ska i stället föras över till regionerna. Det är ett stort svek mot alla som ringer och får hjälp anonymt.


Vi vet att den psykiska ohälsan växer och att trycket på andra ideellt drivna hjälplinjer redan är för stort. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa till oss. Nationella stödtelefonen.


Vi har öppet dygnet runt och du kan ringa oss oavsett var du bor i Sverige. Ditt samtal kostar ingenting och syns inte på telefonräkningen. Ansvaret har övertagits av regionerna.


Nationella hjälplinjen

Hjälplinjen har stängt. Avsikten är att integrera stödinsatserna i regionernas reguljära vård. Organisationen Män har en hel del om pappor.


PrevenTell för dig som upplever att du tappat kontrollen över din sexualitet. Bland annat pappagrupper. Ring PrevenTell om du är orolig för att skada dig själv eller någon annan sexuellt.


Nationella hjälplinjen

Läs mer på PrevenTells hemsida. Den nationella hjälplinjen mot psykisk ohälsa måste räddas. Beslutet att låta regionerna ta över vid årsskiftet kan få allvarliga konsekvenser för människor i kris, skriver psykologen Christer Olsson. Vi har också diskuterat hur RSMH ska utvecklas i framtiden.


Jag var projektledare för den blivande hjälplinjen inför start. Anställd som projektledare för linjen av RSMH, Riksförbundet för social och mental hälsa, men utgick från Föreningen Balans. Omkring en tredjedel av samtalen kommer från Stockholm.


Lägg ner till årsskiftet. Behöver du prata om det du inte kan prata om? Jag ringde till nationella hjälplinjen gånger och första gången blev jag illa behandlad av en äldre man som svarade. Jag blev misshandlad och då ringde jag för att bearbeta traumat och den äldre mannen tjatade om polisanmälan hela tiden istället för att lyssna och hjälpa mig att bearbeta traumat.


Att tvingas lägga ned skulle få stora konsekvenser för hela sjukvården i Sverige. GÅ IN HÄR FÖR ATT SKRIVA UNDER! OBS: tänk på att du behöver gå in och bekräfta din underskrift i det automatiska bekräftelsemejlet! Anki Sandberg, NSPH och Maria Kindefält Trygg, Riksförbundet Hjärnkoll i en debattartikel i Vox Vigor.


Nationella hjälplinjen

Från årsskiftet integreras stödet i den regionala verksamheten. Personliga berättelser och erfarenheter från andra människor som mår dåligt psykiskt kan leda till att man inte känner sig lika ensam.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения