четверг, 30 июля 2015 г.

Polygami

Motionen om polygami menar att eftersom frågan drivs av åtminstone ett politiskt ungdomsförbund är förändrad lagstiftning inom området att vänta. Men utskottet skriver: monogami är det som kyrkan värnar och därför avfärdar polygami som äktenskapsform. Bangladeshs familjelag för muslimer och hinduer tillåter polygami för män. Seden praktiseras främst i muslimska länder i Afrika, Mellanöstern och delar av Asien, men förekommer också inom mormonska samfund och bland vissa afrikanska folkgrupper.


I Sverige är det olagligt att ingå månggifte.

Grunden är att svensk lag i princip erkänner utländska polygama äktenskap, säger Göran Lin professor i civilrätt vid Örebro universitet. Var det Gud som införde polygami ? Ta reda på vad Bibeln säger om äkta män, hustrur och äktenskap. Verktyget för läkare i svenska sjukvården. Aktuella behandlingsöversikter med symtom, diagnostik, behandling skrivna av experter.


Det finns ju många olika relationstyper som går emot den monogama normen, men som fortfarande är något tabu att prata om. Monogami har idag också kommit att användas om icke äktenskapliga sexuella förhållande mellan två parter. Polygami er modsat monogami, hvor kun to er gift.

De utgör också ett bevis på en välvillig blindhet rörande de negativa effekterna som utövandet av polygami medför, inte endast i form av ekonomiska kostnader för staten men också för muslimska kvinnor och barn, som dessa unga politiker hävdar att de stödjer. Muslimsk polygami debatteras sällan i medierna. Detta begrepp används idag ofta som en synonym för poly eller polyamorös, men polygami betyder egentligen månggifte och innebär att man gifter sig med mer än en person.


Månggifte är inte lagligt i Sverige eller i större delen av världen. Men då, liksom nu, föredrog människor att göra som de ville. Den kultur som utvecklades hos Israels folk påverkades naturligtvis av förhållandena runt omkring, och månggifte ( polygami ) har alltid varit en vanlig äktenskapsform i Mellanöstern, liksom på andra håll.


Om han hade gjort det skulle Satan enkelt ha kunnat förleda israeliterna till synd. Det fanns även andra fördelar med att Gud under en tid tillät polygami. Hittills har dock homosexuella fått betydligt större gehör för sina argument än de som förespråkar polygami. Er én gift med to ægtefæller, er det bigami. Definition från Wiktionary, den fria ordlistan.


Hoppa till navigering Hoppa till sök. har en artikel opolygami. Det kan betyda att man har flera förhållanden på olika håll som man är öppen med. Detta antyder tyvärr att ändå tills nu så har Förvaltningsrätten men också ansvariga myndigheter betraktat polygamister som ett gift par och en eller flera ensamstående, trots att det stått tydligt att det handlar om polygami.


Vilket i sin tur måste ha inneburit att massa polygamister fått dubbla bidrag. Gör inte samma misstag som man gjorde i debatten om homosexualitet för år sen.

Blanda inte ihop en sexuell läggning och relationsform med våld och tvång. Och osynliggör inte kvinnliga polygama genom att påstå att polygami är en manlig förtrycksform. Selvom det ikke var det normale, at en mand havde flere koner i oldtidens jødedom, var det heller ikke unormalt. Det var heller ikke unormalt, at en mand havde konkubiner.


Man kan læse skabelsesberetningen således, at det ideelle eller oprindelige var et forhold mellem én mand og én kvinde (1. Mosebog kapitel 24). Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus.


Tillsammans har vi barn mellan och år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt. På samma sätt går det att ur exempelvis Bibeln kan tolka in att två personer av samma kön inte bör ingå äktenskap är monogami ett religiöst antagande från folket.


I dag anses det skamligt och konstigt med polygami.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения