понедельник, 27 июля 2015 г.

Vad äter en vithaj

Vithaj som uppnår en längd över meter äter till marina däggdjur bestående av sälar, delfiner och valar. När vithajen är yngre och mindre jagar den främst andra hajar, rockor och benfiskar. I stora delar av världens hav utgör vithajen toppen av näringskedjan, så vithajen spelar en avgörande roll för ekosystemet. Satellitstudier och genetiska studier tyder på att vithajen kan migrera långa sträckor.


Vad äter en vithaj

Vithajar är troligen ensamlevande men de har en social hierarki. Och vad vi vet lever småhajar en betydande del av sina liv i svenska vatten. Den stora vithajen är en av havets mest fruktade dråpare - och det med god grund. Enligt ryska uppgifter ska testet ha gått bra men det saknas detaljer om vad detta faktiskt innebär.


Ryssland har tidigare sagt att man vill ha ett eget internet, av en del kallade Runet, i den händelse att man skulle stängas av eller kopplas bort från internet av någon anledning. Fyra månader senare, klockan 04:på julaftonsmorgon, dyker plötsligt hajen rakt ner längs en kontinentalsockel på havsbotten. När hajen når ett djup av 5meter uppmäter chippet en plötslig – och kraftig – temperaturökning. Från till 2grader.


Vad äter en vithaj

Då en vithaj framförallt gillar sälar skulle de - till skillnad från håbrand - gärna simma nära kusterna, där chansen för att få sig en säl till middag är stor. Man har inte observerat vithaj i Sverige - ännu. En enorm vithaj , som tros vara en sex meter långa hona kallad Deep Blue, har setts vid Hawaii där dykare simmat tillsammans med djuret. Dykarna inte bara överlevde det överraskande mötet, utan berättar om en fredlig jätte som kliade sig mot båten.


De lever i huvudsak i havet men ett fåtal arter har perioder i sötvatten. Typiskt för hajar är att de saknar simblåsa men istället har andra lösningar på flytkraft. Bland annat har de en stor oljefylld lever och ett lätt skelett i form av brosk.


Maginnehåll hos vithaj vittnar om att tandvalar är en viktig komponent i vithajens föda. En vithaj försedd med datachip och sändare försåg forskare med data när den kryssade omkring utanför Australiens kust. Efter fyra månader spolades chippet upp på en strand – utan vithaj. Nu tror forskarna att hajen blivit attackerad och uppäten.


Vad är skillnaden mellan en manlig vithaj och en kvinnlig vithaj ? De är två lite fin liksom saker ner nära deras stor fin. En kvinna har inte them. Veganer väljer att inte äta mat eller produkter som på något sätt kommer från djur dvs inte kött, fisk, ägg, mjölkprodukter,skaldjur, fågel eller biprodukter som gelatin och ister. Skribenten illustrerar med exemplet vithaj hur.


De håller till både i grunda och djupa vatten, dock sällan djupare än 300–5meter. Vithajen är på väg att bli en allt mer vanlig. Måsarna äter sjöstjärnor, som är vad äter sjöstjärna Detta kallas för en bete sekvens, och gnuer kommer följa med bakom, äter mjukare gräs att zebror har kortklippt.


Ofta gör hajen testattacker mot ett okänt byte genom att smälla med nosen för att se hur bytet reagerar. Så fort hajen märker en rörelse eller känner lukten av blod ändrar den riktning och simmar snabbt ikapp bytet. Vi säljer inte bara den bästa fågelmaten - vi kan också mest om fåglar. Nedan presenteras alla fåglar, ordnade efter vanlighet, som kan dyka upp vid din fågelmatning.


Den här listan gör det därför lätt för dig att bedömma vad du sett för fågel även utifrån sannolikhet. Som att ha en tam vithaj. Det där ljudet som får en att flyga ur sängen oavsett om man alldeles nyssens sov djupare än den djupaste vintebjörnssömn. En typisk Norrländsk fågel som helst häckar i norra Norrlands skogsland. Under häckningstiden lever den till stor del av insekter, framför allt myggor och bäcksländor.


Under resten av året är den en utpräglad bär och fruktätare, speciellt då koncentrerad på rönnbär. Läte: Ett dallrande metalliskt sirrrr. Dykare simmar med enorm vithaj Yikes! Här har vi ett klipp som visar när några dykare simmar längs en enorm vithaj.


Hajen tros vara en sex meter lång hona som kallas för Deep Blue. Dykarna, som var hajforskare, passade på att klappa hajen och säger att hajen var fredlig som också passade på att klia sig mot båten.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения