понедельник, 27 июля 2015 г.

Giftermål gambia

Han är år och ska nu gifta sig för första gången. Tillsammans sitter de utanför sitt hotellrum och äter frukost. Det är redan varmt, och värre ska det bli. Sinikka, som lämnat sitt hem i Norrtälje, är tydlig med att hon inte bara är på tillfällig lustresa i Gambia. Min första man från Gambia flyttade med mig till Sverige.


Hon har försökt länge. Eftersom jag får väldigt mycket frågor av folk som ska resa till Gambia (vilket i sig inte är så konstigt eftersom jag skriver så mycket om Gambia ), så har jag bestämt att lägga upp en del information på denna sida, eftersom jag får ganska mycket mail, gästboksinlägg och kommentarer med frågor, så är det lättare att jag lägger. På Gambias stränder flockar sig turister, en del reser på grund av miljön, andra för kulturen och en del för att få känna kärlek av en ung, lokal man. När äldre kvinnor från Europa reser för att träffa en yngre man i Gambia kallas det för semesterromanser. Man har en fin strand och en ganska lång flod och det är i princip vad man har.


Plus en jäkla massa bush! Jag bodde nära Fajara beach, bara kanske 1meter från stranden. Lugna dagar kunde jag höra vågorna ända upp till mitt hus. Vågorna från Atlanten.


Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Den enda konsekvensen av att inte vara gift är arvslagen om man har barn. Annars är sambos likställda med gifta inför lagen. Vilket gör att vi är firare att inte gifta oss. I Gambia har man inte kommit till den utvecklingen.


Där är giftermål fortfarande väldigt viktigt och att leva ihop utan att vara gifta är att leva i synd. Vid giftermål vänder sig brudparet till en qadi som lagfäster äktenskapet. Brudparet är representerat av en wali (beskyddare). Spara upp till med Agoda!


Giftermål gambia

Den tredje Lamin är kvar i Gambia men de håller kontakt vi datorn där Lamin skriver att han älskar henne… Maire har funderat på att flytta till Gambia och hon ska stå på kontraktet till marken. Herr Lamin tycker dock inte det är någon strålande idé att Maire flyttar till Gambia på helti hon är ju så känslig för värme. Jag älskade att sitta där och titta ut över havet som inte hade något slut. När jag åkte hem efter ett halvår var jag övertygad om att jag skulle komma tillbaka säsongen efter, men ödet ville annorlunda.


Det blev istället giftermål och två barn, inget mer Gambia … jag fick leva på mängder med bilder och minnen. Det finns ännu inte tillräckligt med data som visar de vanligaste etniciteterna i Gambia. Välj ett annat land för att visa de vanligaste etniciteterna där. Förklara situationen, och se vad det finns för lösningar.


Giftermål gambia

Det jag tror skulle passa er bäst för tillfället är att ingå ett islamiskt giftermål , så att ert förhållande blir halal. Jag vet att när en muslimsk tjej ska ingå ett giftermål så måste hon ha godkännande av sin far, jag vet inte hur det ligger till för killen. Likt den gambiska kulturen så ser de ofta ingen poäng med att flytta hemifrån innan giftermål , men även efter det så kanske de stannar hos maken eller hustruns familjs hem för att starta sin egen familj. Jag träffade en väldigt stilig irländsk karl på en utekväll med jobbet. Kvinnlig könsstympning förekommer i ett bälte som sträcker sig från Senegal, Gambia och Mauretanien i västra Afrika till Afrikas horn i öst.


Förekomsten varierar med etnisk bakgrund: i vissa länder är förekomsten mycket hög i en del etniska grupper och mycket låg eller obefintlig i andra, vilket gör att en del statistiska uppgifter utgör ett genomsnitt för landet i helhet. Ofte utvikler forholdet seg til varige elskovsbesøk, av og til også giftermål. Er det ikke greit at godt voksne kvinner finner drømmemannen i Gambia ? Det er ikke ekte kjærlighet. Kanskje fra kvinnenes side, men mennene ser bare etter en mulighet for å få gaver og penger. Og visum til utlandet, avslører Ibrahim.


Att vara HBTQ-person har blivit en aning tryggare. Särskilt när det kommer till skydd mot diskriminering och att det ens är lagligt i ens land.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения