пятница, 10 июля 2015 г.

Hjälpa fattiga familjer i sverige

Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Frälsningsarméns julgrytor i hela Sverige. Många vill hjälpa till, det uppskattar vi verkligen. Ibland är det människor som själva har det tufft som vill bidra för att man vet vad det innebär att vara fattig , säger Ånhammar.


Diakonerna möter en verklighet som är främmande för många i Sverige.

Det är svårt att tro, men så är det även i Sverige. Vi på Sovtex kände att vi ville hjälpa till på något vis och då föll valet på Giving People. Gåvorna ger julmat och julklappar till fattiga familjer , hjälp och hembesök för äldre och julfester för de som är ensamma. Förutom dessa pengar fortgår insamlingen via de vanliga kanalerna kring jul. Men i Sverige har skillnaderna blivit större de senaste åren.


Undersökningen visar att Sverige inte är lika bra som de andra fyra länderna på att hjälpa fattiga familjer att få det bättre. Arbetet med att hjälpa fattiga familjer verkar inte fungera lika bra i Sverige , säger Christina Heilborn på Unicef till tidningen Dagens Nyheter. Att hitta alla hjälporganisationer verksamma i Sverige är inte det lättaste.


Men här kommer en diger lista på de flesta!

Alla säger att de sätter människan i. Men en del familjer har inte råd att köpa allt som behövs på julen. Därför har ett gäng göteborgare startat ”Julkassen”, som ska ge fattiga familjer mat på bordet i jul. Sverige ur många hänseenden är ett rikt land med en rik befolkning, förekommer fattigdom och det är även många barn som är fattiga. Barnfattigdom i Sverige handlar sällan om att barn får gå hungriga och frysa för att deras föräldrar inte har råd att köpa mat och kläder.


Ofta handlar det i stället om att barn i familjer som lever i ekonomisk utsatthet är mindre delaktiga i samhället, tenderar att ha sämre betyg i skolan, oftare lever under osäkra boendeförhållanden och saknar en känsla av att kunna. Sverige har en lång tradition av generös biståndspolitik och det är minst sagt synd att luckra upp reglerna för hur pengarna ska användas. Folklig opinion mot Nato I Ipsos opinionsundersökning som publicerades i januari svarar procent av de tillfrågade att Sverige bör stanna utanför Nato och procent att Sverige bör gå med. Samtidigt har fattiga familjer i de här länderna generellt fler barn jämfört med rika familjer.


Bristen på jäm­ställd­het mellan könen reflekteras i fattig ­domen. Flickor och kvinnor är generellt sett hårdare drabbade av fattig ­dom än pojkar och män. Du som givare kan med hjälp av vårt enkla formulär anmäla dig som julgivare, du avgör själv om du vill hjälpa någon i ditt område och om du kan tänka dig hjälpa till på håll. För fattiga familjer i Hässleholm betyder Julklappshjälpen mycket. När jag såg att den här möjligheten fanns så ville jag ge den till mina barn, men jag berättar inte för barnen var klapparna kommer ifrån, säger ”Nina” (som egentligen heter något annat).


Har på sista tiden läst mycket om Sveriges fattiga barn, bland annat då detta uppmärksammats i Aftonbladet. Här är några organisationer som du kan stödja för att hjälpa fattiga barn i sverige. Stockholms Stadsmission möter allt fler barn som lever i familjer med svår ekonomisk utsatthet - fattigdom.


Där kan vi hjälpa till så att de får mat, kläder och visst ekonomiskt bistån. Unga Station finns på Söder, Järva och Vårberg.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения