пятница, 17 июля 2015 г.

Surte glasbruk

Leveranser till och från bruket skedde främst med båtar och pråmar på älven. Under nästan ett år renoverade hon byggnaden med bestämd men varsam hand. Surte glasbruk är Surtes äldsta byggnad. Ett hårt arbete som gett stationen ny kraft.


De rekordvarma och vackra dagarna i slutet av juni och början av juli gav anledning till ett rikt badliv, inte minst vid samhällets svimmingpool ”Baddammen.

Att skapa inspirerande möten. Det sägs Rhedin kom på obestånd och att han började sälja av lösöre bl. I Surtes glasbruk arbetade såväl kvinnor som män.


Det fanns en parkväg ner genom trädgården, som fortsatte med en allé och en väg rakt fram till en brygga vid Göta älv. Här är ingången in till vår Kraftstation där vi samlar skatter som vårt glasbruk gömt tillsammans med ny utvald inredning, mode, hantverk och vackra växter ute! Strandlinjen har säkrats mot skred och därmed skyddas vattentäkten Göta älv från att bli förorenad av ett eventuellt skred inom området.


Tack för att du besöker oss!

Vi skulle gärna höra mer om din upplevelse och om du har eventuella förslag. Utåt sett var Sverige tidigare kanske mest känt för faluröda stugor med vita detaljer, urbanisering och dess miljonprogram samt 20-talets funktionalism. Rivstarta hösten med ett nytt jobb i Surte. Se tusentals jobb i Surte.


Innan du söker jobb är det klokt att se över ditt CV. Monsters rekryterare hjälper dig med tre snabba tips. Verksamheten på formverkstaden var baserad på tillverkning av formar för glasbruk men innefattade också tillverkning av pappersmaskiner och mycket annat mekaniskt. Dessutom ligger intaget av råvattnet för Göteborgs stad endast tre timmars rinntid nedströms det fd glasbruket. Populärt utflyktsmål för boende i Ale med kranskommuner.


Under de följande åren tillverkades såväl buteljer som fönster- och småglas. Församlingskyrkan i Nödinge befann sig kilometer bort och därför kom krafter i rörelse som ville bygga en kyrka i närheten av Jordfallet. En av bandyentusiasterna under många år, Gunnar Glaving, har dokumenterat stora delar av historien på sin hemsida. På Glasbruksmuseet finns många minnen väl förvarade, men Anders Lundin som själv vuxit upp i området, är säker på att det finns mer att berätta. Sju man av de tidigare anställda bestämde sig för att gå ihop och försöka driva formverkstaden i egen regi.


Enligt beräkningarna skulle det gå och det gjorde det.

Idag finns ett glasbruksmuseum på platsen där du kan uppleva bruksmiljön. De hade då fyra barn som alla var födda på olika orter. Alla hela och felfria. Ett glas i rött ha fått flera emblem. Kika även på våra övriga auktioner!


Har du önskemål om fraktsätt etc, hör av dig så löser vi det. Skickar en gång per vecka, vill du ha varan snabbare hör av dig!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения