пятница, 10 июля 2015 г.

Homosexualitet olagligt länder

Under de senaste två åren har homosexualitet avkriminaliserats i Angola, Indien och Trinidad och Tobago. Men fortfarande är sex mellan människor av samma kön olagligt i länder – och i elva av dessa kan det bestraffas med döden, enligt en ny rapport. Homosexualitet är lagligt i 1av FN:s 1medlemsländer.


I länder finns lagar som begränsar möjligheten för ideella organisationer som arbetar för hbtq-personers rättigheter att agera i landet. Nu har den siffran sjunkit kraftigt – men det är fortfarande helt olagligt att ha samkönade relationer i länder. Dessutom har åtta länder dödsstraff för homosexualitet – och ytterligare fem länder har dödsstraff inskrivet i lagen, men det används inte.


Länder där homosexualitet är förbjudet. Men det är fortfarande inte möjligt att gifta sig som homosexuell i många länder , i vissa länder är det vanligt att homosexuella förföljs och i andra riskerar man att få dödstraff för att älska någon med samma kön. Här är länderna där homosexualitet straffas och hur mycket straff man kan få. I Angola, Indien och Trinidad och Tobago är det inte längre ett brott att vara homosexuell. Alla länder där homosexualitet fortfarande är olagligt Juni är Pride-månaden före alla andra och det firas i många större och mindre städer över hela världen, men trots att det kan verka som vi har kommit långt och det är en glädjens karneval, är det också en påminnelse om att HBTQ-personer fortfarande är förföljda i många länder.


Homosexualitet olagligt länder

Frivilligt sex mellan vuxna män är i dag olagligt i länder , enligt Ilga. I av dessa kriminaliseras uttryckligen också samkönat sex mellan kvinnor. Dessa länder har långa fängelsestraff, dödsstraff, piskrapp, böter och straffarbete. I många länder är homosexualitet kriminaliserat och människor fängslas och diskrimineras i arbetslivet och inom utbildningssystemet. Fler länder kan införa dödsstraff mot homosexualitet.


I fem av världens länder är homosexualitet belagt med dödsstraff, och ytterligare två länder kan vara på väg att införa samma straff. Det visar en ny rapport från den amerikanska organisationen Human Rights First, rapporterar nyhetsbyrån IPS. Diskriminering är dock vanligt. I södra delarna av landet kan hbtq-personer straffas med döden under sharialag. I de flesta länder var det endast samkönat sex mellan män som var olagligt.


Det finns emellerti och har historiskt funnits, olika uppfattningar om homosexualitet och en motvilja mot den. Jag är själv homosexuell och gift med en kvinna och vi har flera gånger varit i Malaysia där det också är olagligt med hbtq. Som en del av initiativet ingår att isolera Iran där homosexuella förföljs och avrättas. Vi har inte haft några problem med att dela säng på hotell, men helt enkelt tänka sig för. Det finns länder där det är brottsligt, och även leder till straff, men också länder där det är brottsligt men där åtal aldrig väcks.


I fem länder – Iran, Jemen, Mauretanien, Saudiarabien och Sudan – straffas homosexualitet med döden. Detsamma gäller för områden i norra Nigeria och södra Somalia. I länder och fem områden kan hbtq-personer dömas till fängelsestraff, ofta långa sådana. Uganda är ett av de länder som har livstids fängelse i straffskalan.


Homosexualitet olagligt länder

Roms kejsare gjorde sin homosexuelle älskare till gu Michelangelo fann inspiration i bastuklubbar och Karibiens pirater levde i samkönade äktenskap. Vi har samlat sju intressanta fakta från homosexualitetens historia. Landet har ingen lagstiftning som förbjuder homosexualitet , men konservativa islamska grupper har lett framgångsrika kampanjer för att försvåra för homosexuella i landet. Homosexuell aktivitet är olagligt både mellan män som har sex med män och kvinnor som har sex med kvinnor.


De länderna är Jemen, Iran,. Här är länder där homosexualitet kan ge dödstraff Metr. För tio år sedan var samkönade sexuella relationer förbjudet i länder. Den siffran har nu sjunkit till länder , visar en ny rapport från International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA). Hatbrott mot hbtq-personer börjar verkligen uppmärksammas runtom i världen.


Homosexualitet olagligt länder

Därför är homosexualitet en patologisk form av sexualitet. Samtliga tre tillsammans lämnar saken utan minsta tvivel.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения