четверг, 23 июля 2015 г.

Neuropsykologisk utredning barn

Neuropsykologisk utredning barn

Syftet är att ta reda på personens starka och svaga sidor. En neuropsykologisk utredning utförs av en psykolog och har som syfte att kartlägga olika funktionsområden hos personen som blir testad. Anledningen till att en person behöver genomgå en neuropsykologisk utredning kan variera. Barn utredda inom BUP som efter utredning och insatser fungerar väl med insatt farmakabehandling bör kunna erbjudas möjligheten att föras över till BUMM för fortsatt uppföljning. På samma sätt som vid en neuropsykologisk utredning av en vuxen patient, bygger den neuropsykologiska utredningen av barn på en tydlig frågeställning, men frågeställningen kan dock vara mer ospecifik än vid utredning av vuxna och neuropsykologen kan behöva utforma frågeställningen i samråd med den som beställer utredningen.


Vi har mångårig och gedigen erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar av barn , ungdomar och vuxna. Ofta börjar man en neuropsykologisk utredning med ett begåvningstest, och går sedan vidare med mer specifika tester som på djupet undersöker de områden som ter sig mest problematiska. Man anpassar också val av test till frågeställningen.


När utredningen är klar så ska man få en återgivning av resultatet. Man får då veta vad utredningen har visat och i de fall då det har satts diagnos bör man få veta vad diagnosen innebär. För barn i skolåldern är det vanligt att det även görs en återgivning till skolan om barnets vårdnadshavare samtycker till det. Jag arbetar med utredning inom en barn - och ungdomsverksamhet, och jag har hittills inte träffat några vårdnadshavare som sagt att det var bortkastad tid med testning.


Neuropsykologisk utredning barn

Vad de tänkt och sagt till varandra efteråt har jag förstås ingen aning om. Om du misstänker att ditt barn har en diagnos inom autismspektrumet, kontakta en barnläkare eller barnpsykiatrimottagning. Inom Stockholms län är det BUP, Barn - och ungdomspykiatrin, som ansvarar för utredningar av barn och ungdomar upp till år. Film om utredning Ta del av en film om hur en utredning går till.


När ett barn inte mår riktigt bra kan symtomen se olika ut. Vi är specialiserade på att arbeta med barn och unga, och ju tidigare du söker hjälp desto större chans finns att förebygga allvarligare tillstånd. Hos oss gör våra erfarna psykologer neuropsykiatriska utredningar såväl som begåvningsutredningar och neuropsykologiska utredningar. Vi tar både emot barn , ungdomar och vuxna.


Du får både muntlig och skriftlig återkoppling med utredningsresultat och rekommendationer. Målgruppen är vuxna och ungdomar från år. Vi erbjuder läkemedelsbehandling och KBT som behandlingsalternativ.


Neuropsykologisk utredning. Magdalena Lindborg utför neuropsykologiska utredningar på vår psykologmottagning. Tillämpa neuropsykologisk teori i att planera och genomföra en neuropsykologisk utredning i ett tvärprofessionellt sammanhang. Funktionsbedömningar vid bipolär sjukdom och psykossjukdom. Utredningar av vuxna, ungdomar och barn.


Neuropsykologisk utredning barn

Psykiatrisk differentialdiagnostik. Basutredningar i skola. Läs mer om psykologutredningar på Psykologiguiden.


Psykologutredningar Sverige tillhandahåller neuropsykiatriska utredningar där en läkarbedömning samt neuropsykologisk utredning av Leg psykogår. Omfattningen av en neuropsykiatriska utredningen varierar, något som ett inledande bedömingssamtal kan ge en fingervisning om. MÖJLIGHET ATT GÖRA NEUROPSYKIATRISK UTREDNING HOS FUNKA PSYKOLOGI.


Information till privatpersoner: FUNKA kan via Riksavtalet och fritt vårdval ta emot barn och vuxna för neuropsykiatrisk utredning. Detta gäller oavsett var i Sverige man bor, dock måste personen vara skriven i landet. Vid utredning av barn och ungdomar ingår läkarintyg inför ansökan om vårdbidrag men du som förälder måste be om detta intyg inom månader efter avslutad utredning.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения