четверг, 29 ноября 2018 г.

Försörjningsplikt barn

Försörjningsplikt barn

I Sverige gäller försörjningsplikten till dess att barnet fyller arton år. Om barnet studerar på gymnasienivå eller motsvarande kvarstår försörjningsplikten upp till 21-årsdagen. Föräldrarnas försörjningsplikt upphör när barnet fyller år.


Men om barnet studerar på gymnasienivå eller motsvarande utbildning så kvarstår den så länge barnet studerar, dock längst till barnets 21-årsdag. Ett barn som har fyllt år är föräldrarna alltså inte längre försörjningsskyldiga för. I Sverige så gäller försörjningsplikten till dess att barnet fyller arton år eller dessförinnan ingår äktenskap.


Försörjningsplikt mot barn - alltforforaldrar. FB är föräldrarna underhållsskyldiga för barnet till dess att barnet fyller år, dock finns ett undantag om barnet studerar på grundskole- eller gymnasienivå då försörjningsplikten sträcker sig till ungdomen är klar med skolan, dock längst till och med ungdomens 21-årsdag. Inte privatlån , lyxprylar , allt han pekar på. Misstänker ju att han försöker lura mig på pengar då han tillochmed sagt att han vägrar prata med min advokat, då det är han och jag som ska prata.


Från denna huvudregel finns det dock ett undantag som är tillämpligt i ditt fall: om barnet , så som din son, fortsätter sin skolgång i grundskolan eller gymnasiet efter sin – årsdag fortsätter förälderns försörjningsplikt att gälla, som längst fram tills barnet fyllt år. Den som har störst inkomst eller samlade tillgångar bör därför rimligtvis betala mest för barnet. Dessutom kan nämnas att föräldrars försörjningsplikt endast varar tills barnet fyllt år, dock med undantag för om barnet fortfarande går i grundskolan. För familjer med svenska barn , där hela familjen tillsammans ska flytta till Sverige gäller inte försörjningskravet om ingen i familjen ännu flyttat till Sverige.


Det kan finnas flera orsaker till det såsom studier, svårigheter att finna bosta ekonomiska orsaker eller annat. Enligt lagen är föräldrar underhållsskyldiga för hemmavarande barn som studerar på gymnasium eller grundskola till dess att barnet fyllt år. En förutsättning är att studierna påbörjats före års ålder.


Som särskilt förordnad vårdnadshavare blir man vanligtvis även förmyndare för barnet. Man har samma ansvar som en vårdnadshavare, dock har man ingen försörjningsplikt för barnet. Arvsrätten ändras inte utan barnet ärver fortfarande sina biologiska föräldrar.


Vill man att barnet ska ärva dig så måste man skriva detta i ett. Föräldrars försörjningsplikt tar slut när barnet blir om det inte går på gymnasiet - även om dom bor kvar hemma. Jag vet att det är så av egna erfarenheter.


Svar: Någon försörjningsplikt för vuxna barn har man inte som förälder. Den som inte har medel att klara sin vardag kan ansöka om försörjningsstöd genom att ta kontakt med en socialsekreterare i den kommun din dotter bor i. Enligt föräldrabalken har man försörjningsplikt för sina barn fram tills de fyller år om de inte studerar. Studerar de däremot (gäller inte högskolan) har man försörjningsplikt fram tills de fyller år.


Om ditt barn är placerat med stöd av LVU tar socialnämnden dock över bestämmanderätten över ditt barn och kan besluta till exempel om umgänge eller om hälso- och sjukvård. Som förälder är du skyldig att sörja för att barnet får vad det behöver när barnet är hemma på vistelse hos dig. Information till föräldrar om underhållsskyldigheten när barn under år placeras i familjehem eller på institution. Alla föräldrar har enligt lag försörjningsskyldighet för sina barn. Om barnet inte bor tillsammans med en förälder ska föräldern betala ett underhållsbidrag.


Försörjningsplikt barn

Finns det någon som kan förklara hur det ligger till med försörjningsplikten till sina barn om man hamnar i fängelse. Verktyget är till för föräldrar som tillsammans vill räkna ut ett rättvist underhåll för gemensamma barn som bor mest hos den ena föräldern. Ni kan inte använda verktyget om barnet eller barnen bor ungefär lika mycket hos er båda (växelvist boende), eller om ni har flera gemensamma barn och de inte bor tillsammans hos en av er.


Om maken eller barnet tror att någon annan man är far. Om barnet bor tillfälligt hos dig under återkommande perioder Om barnet bor tillfälligt hos dig under återkommande perioder kan du och den andra föräldern skriva ett nettoavtal.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения