среда, 7 ноября 2018 г.

Största hajen

Den tillhör släktet Rhinocodon som i sin tur är det enda släktet i familjen valhajar. Den svenska västkusten hyser många varianter av oceanernas största rovdjur, ända från den lilla blåkäxan som inte blir mycket större än en halv meter, till en av världens allra största hajar , brugden, som kan kan bli upp till meter. Den lever i norra Atlanten och Arktis men har även hittats i Västerhavet.


Sveriges nästa största haj. Den asiatiska tillväxten Sett till volym och storlek på världens största hamnar ligger faktiskt samtliga av topp i Asien, och sex av dessa i Kina.

Sedan hajen infångats, mätts (2centimeter i längd och 1centimeter i omkrets, 1kilo) och dokumenterats släpptes jätten tillbaka i Kosterfjorden. Detta var märkligt nog den andra fångade håkäringen på Västkusten inom bara några dagar. Natten till juli landades en ännu större haj utanför Hunnebostrand.


En valhaj kan bli meter lång och väga upp mot ton. Fast hajen på filmen ser mer ut som en brugd. Hela skelett kommer nog aldrig att hittas som fossil.


I och med att hajar är broskfiskar, så är det i stort sett bara tänderna som fossileras.

Dessutom så har det funnits andra vattenlevande djur som är och har varit större. Kaskeloten är antagligen lika cstor eller större. Eisenhower är liksom de andra aktiva hangarfartygen av Nimitz-klass. Detta gör dessa hangarfartygen till de största örlogsfartygen i världen. Typiskt för hajar är att de saknar simblåsa men istället har andra lösningar på flytkraft.


De lever i huvudsak i havet men ett fåtal arter har perioder i sötvatten. Bland annat har de en stor oljefylld lever och ett lätt skelett i form av brosk. STÖRSTA HAJEN VILL ÄTA UPP MIG I ROBLOX Tomu. Unsubscribe from Tomu?


Simlinjen är från början framtagen av Svenska simförbundet. Idag är hela klassen på ”Havets värld”. Hajen har precis upptäckt Jenny och simmar mot henne. De har sett pirayor och en tråkig krabba, men nu står de äntligen vid det stora haj -akvariet. Hajen mättes upp till 2centimeter i längd och 1centimeter i omkrets med en tyngd på hela 1kilo.


Vi hade med oss kraftiga pannlampor och andra verktyg om det skulle vara så att det nappade på natten. Att vi fick napp precis i gryningen var perfekt och dokumentationen i soluppgången var magisk, berättar Johan Thörnäs.

Världens största någonsin shark. Men det du kanske inte visste var att du då riskerar att simma tillsammans med världens näst största haj , nämligen brugdhajen. Brugdhajen kan bli hela meter lång och väger uppemot ton. Brugden, som är en planktonätare, kan bli nästan meter lång och väga upp till ton.


Brugden är den största fisk som kan hittas i svenska vatten. Det är en haj och näst efter valhajen världens största fisk. Vikten för en 10-meters brugd är ungefär ton.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения