четверг, 22 ноября 2018 г.

Interpersonell terapi utbildning

Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Vad är en psykoterapeut?


Interpersonell terapi utbildning

Nivå A” innebär, enligt såväl internationella som nationella. Erbjuder mentaliseringsbaserad terapi , relationell psykodynamisk terapi och interpersonell terapi på Södermalms psykoterapimottagning vid Södra station. Handleder och utbildar. Terapin kan ge hjälp att bearbeta kriser, t ex ständiga gräl, ny fas i livet eller svår sorg.


Det är en korttidsbehandling med upp till sessioner. Efter behandlingen kan uppföljande besök vara användbart för att stärka förändringen. Vid de inledande sessionerna görs en kartläggning av patientens aktuella problematik, utifrån hens interpersonella kontext. Stor vikt läggs vid konkret färdighetsträning och hur deltagarna kan implementera metoden i sin egna kliniska praktik. De behandlingar som skulle undersökas var interpersonell terapi (IPT), kognitiv beteendeterapi (KBT) och tidsbegränsad psykodynamisk terapi (tidsbegränsad PDT) vid lindrig och medelsvår egentlig depression (Faktaruta 1).


Socialstyrelsen har inte deltagit i arbetet med denna SBU-kommentar. Krisstöd erbjuds till både individer och grupper. Metoden utarbetades i början av 80-talet för behandling av depression. Dynamisk interpersonell terapi (DIT) har nyligen blivit godkänd som en av dessa behandlingsmetoder för depressiv problematik. Den ”nya” behandlingsformen kan således sägas utgöra ett destillat av evidensbaserade psykodynamiska korttidsbehandlingar.


Därefter kommer de specifika behandlingsinterventioner kopplade till avslutningsfasen. Manualen avslutas med generella tekniker i IPT, d. IPT-behandlingar oavsett fokusområde eller terapins behandlingsfas. Interpersonell psykoterapi, ITP. Klicka på knappen nedan för att ladda ner manualen.


Efter initialfasen av terapin väljs det interpersonella fokusområde som utgör grunden för patientens aktuella problematik. Genom att titta på styrkor och svagheter i individens nätverk stöttar man personen att processa känslor och att relatera till sina närstående på ett mer adaptivt sätt. Psykoterapi är ett samlingsnamn för olika behandlingsformer som individualterapi, gruppterapi, kognitiv terapi etc.


Utbildning till psykoterapeut. Det finns många olika utbildningar som ger kunskap i psykoterapi. Det är dock endast legitimerade psykoterapeuter som självständigt får bedriva psykoterapeutiskt arbete. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vår utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora.


Interpersonell terapi utbildning

Grundläggande utbildning i psykoterapi – Steg 1. Den grundläggande utbildningen i psykoterapi är en basutbildning inom psykoterapi som ger dig en introduktion och god kunskap inom området. Problem i betydelsefulla relationer kan leda till olika symptom som psykologisk stress, depression eller ångest. Genom att bli uppmärksam på vårt sätt att reagera känslomässigt ökar vår förmåga att förstå och hantera sociala sammanhang. För behandling av ångesttillstånd rekommenderas KBT.


Du kan även få psykoterapi som internetbehandling. Ett sätt att lösa dessa kan vara genom att bättra på en persons förmåga till kommunikation.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения