четверг, 8 ноября 2018 г.

Hantera nervositet presentation

Nervositet skapar psykologiska reaktioner som ger dig ett pådrag av adrenalin i ditt system. Den ställer in kroppen på att slåss, fly eller gömma oss. Förbered din presentation.


Det viktigaste för att motverka nervositet är att förbereda dig. Ju bättre förberedd du är, desto större är sannolikheten att din presentation kommer gå bra. Att skapa en struktur fungerar för att hantera ångest och oro, enligt forskningen.

Det hjälper även när du ska prata inför andra. Men det finns några saker du kan göra och tänka för att hantera din nervositet. Så att du kan njuta av stunden nästa gång du ska hålla en presentation.


Liten utbildning i presentationsteknik: hantera din nervositet. Fyra enkla knep kommer att utveckla dig som talare och person. Men nervositet behöver inte alls vara negativ.


Att känna ett viss mått av nervositet kan snarare vara bra och fungera som värdefullt startbränsle. Den hjälper oss att bli alerta och fokusera på det som ligger framför.

Det handlar bara om att hantera nervositeten på ett bra sätt. Unsubscribe from Svenska med Kalle? Hantera nervositet vid presentationer.


Det sägs att de flesta människor skräms mer av tanken på att tala inför publik än inför tanken på att dö. Om du känner nervositet inför att hålla presentationer är du med andra ord inte ensam. Vi går igenom hur du kan minska kallsvetten och ta kontroll över dina presentationer ! Många känner obehag över att stå inför andra och tala. Men att känna sig nervös inför en presentation är faktiskt nödvändigt. Det vill säga om vi kan hålla nervositeten på en ”lagom” nivå.


Det är när nervositeten blir för stor som den orsakar problem. Du tycker kanske att alla andra verkar avundsvärt lugna i sådana här sammanhang och undrar varför just du ska lida av nervositet. Men det märks inte alltid utåt att folk är nervösa, säger Tomas Furmark. Han poängterar att alla bör träna sig att förstå och hantera de stimuli som gör dem nervösa.


Din hjärnas omdelbara reaktion blir: ”OJ herrejösses bara genom att tänka på att hålla en presentation så går hela mitt interna system bananas, det måste verkligen vara läskigt det där med presentationer ” och ännu en gång skrivs minnet tillbaka i hjärnan – ofta starkare. Så nog om bakgrun vad kan vi göra åt det. Men tänk på att nervositet inte enbart är av ondo, det är ett tecken på att du känner motivation och att du brinner för ditt ämne.


Författaren David JP Philips ger i sin bok ”Framgångsrik presentationsteknik” (Liber förlag) flera råd kring hur du kan minska nervositeten. Här är de fem bästa tipsen: 1.

Så hanterar du nervositet under en presentation. Okej, så de flesta är nervösa. I alla fall litegrann. Ibland kan det ge dig en extra kick som får dig att prestera ännu bättre.


Malin undrade hur jag hanterar nervositet på bästa sätt, och jag tycker det här är en otroligt intressant fråga! Som jag skrev i inlägget: hur förberedd man än är, hur lugn och trygg man än är – så kommer adrenalinpåslaget och nervositeten. Tips: Nervositet Tala lugnt och kontrollera ditt tempo i början av din presentation så håller du nere din hjärtfrekvens och andningstempo vilket i sin tur genererar en lägre upplevelse av nervositet. Den nervositet som uppstår kan i många fall liknas vid rädsla och det är något som vi har svårt att hantera.


Orsaken till att vi har svårt att hantera rädsla är att människan instinktivt försöker fly rädsla, detta är medärvt sedan vi var grottmänniskor. Använd din nervositet – rikta den utåt istället för att falla offer för den. Skaka hand med deltagarna innan – skapar förtroende och delaktighet och du tjuvstartar din presentation på ett mer avspänt sätt.


Pausa– inled med en paus. Det har en tendens att väcka nyfikenhet snarare än nervositet. PUA-film om hur man hanterar nervositet med tjejer och om kroppspråk vid presentationer etc finns i början av: David DeAngelo - Advanced Series (2nd Edition) Guest Speakers - DVD of 3. Stress är en normal del av livet.


Dock är för mycket stress, eller en stark reaktion på stress, skadligt.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения