пятница, 16 ноября 2018 г.

Ensam vårdnad mamma

Mamma får ensam vårdnad trots umgängessabotage. En mamma har beviljats ensam vårdnad om sin snart tolvåriga dotter. En avgörande omständighet för att frånta pappan vårdnaden var bland annat att dottern hade haft ett bristande umgänge med pappan. Den förälder som anser att samarbetet kring vårdnaden om ett barn inte fungerar, trots upprepade försök, kan ansöka om ensam vårdnad. När man ansöker om ensam vårdnad bör man kunna påvisa att ensam vårdnad är det bästa för barnet.


Trots svåra konflikter så fastslog till slut Hovrätten att föräldrarna skulle få dela på vårdnaden av sin dotter.

Pappa undrar hur han kan få ensam vårdnad om barnen efter att mamma flyttat till Australien. SvD:s familjeadvokat Caroline Elander Knip förklarar skillnaden mellan. Umgängesrätt vid ensam vårdnad.


Barnet har rätt till umgänge med båda sina föräldrar. Om barnet önskar detta umgänge så har båda föräldrar som uppgift att se till att det genomförs. Men den förälder som har ensam vårdnad har yttersta ansvaret för att barnets behov blir uppfyllda och att ni har ett. Marwa, som riskerade att bli utvisad utan sin familj, kommer med största sannolikhet att få stanna i Sverige.


Linköpings tingsrätt ger hennes mamma Ouafae ensam vårdnad.

Det känns väldigt bra, säger Marwa. Mamma fick ensam vårdnad efter överklagande Rättsfall som handlar om vårdnad av barn är ofta komplicerade och uppslitande historier. Här berättar vi historien om en tolvårig flicka som hamnade i mitten av föräldrarnas bittra konflikt. Vi lämnar dock detta åt sidan och ger oss istället in på nästa del av området ensam vårdnad och för enkelhetens skull kan vi säga att det återigen handlar om det par som vi hade som exempel ovan – men denna gång förflyttar vi oss ett par år framåt i tiden och säger att barnet är exempelvis sju år gammalt. Ensam vårdnad ska förordnas om en gemensam vårdnad är uppenbart oförenligt med barnets bästa.


Man utgår alltså alltid från vad som är barnets bästa. Inga andra intressen kan konkurrera med barnets bästa, och t. Vårdnadstvist, ensam vårdnad och gemensam vårdnad. Oavsett om det rör sig om att ansöka om ensam vårdnad , planera för gemensam vårdnad eller om du har hamnat i en vårdnadstvist hjälper vi dig så att ditt barns rättigheter respekteras. Det här betyder för att förenkla det hela att om du söker ensam vårdnad och hänvisar till att den andra parten har missbrukat sin omsorg så kommer fallet tas upp i domstol.


Där kommer domstolen sedan besluta om missbruket eller försummelsen är tillräckligt för att ensam vårdnad ska tilldelas till en av parterna. Vi stödjer mamma , pappa och anhöriga i frågor kring en vårdnadstvist - vårdnad , boende och umgänge. Vi driver även opinion om vårdnadstvister. Mamman får automatiskt ensam vårdnad om föräldrarna inte är gifta vid födseln. Båda föräldrar får automatiskt gemensam vårdnad av barnet när det föds, om de vid födseln är gifta.


Mamman har olovligen fört flickan ur Sverige till mammans hemland Litauen och under flera år påtagligt försvårat flickans möjligheter till umgänge med pappan, men hovrätten anser ändå att det är till flickans bästa att mamman tilldelas ensam vårdnad. Beror en förälders motstånd till en gemensam vårdnad på misshandel eller andra övergrepp från den andra föräldern, kan det vara bäst att den ena föräldern får ensam vårdnad. Man kan kanske inte begära att en förälder som har blivit utsatt av den andra föräldern ska kunna ha ett fungerande samarbete.

Våra bråk handlar mycket om sonen. Han och hans mamma drar inte jämnt, mycket beroende på att hon behandlat honom och hans kompisar illa. Han vill helst bo hos mig, men hittills har hon sagt nej till någonting annat än gemensam vårdnad med motiveringen att ”Barn behöver båda sina föräldrar”.


Precis som rubriken lyder. Vad krävs det i dagens sverige för en pappa att kunna få ensam vårdnad om ett barn han har gemensam vårdnad om? I lagen står det att för att gemensam vårdnad ska funka så ska föräldrarna ha GOD samarbetsförmåga! Det är ju sällan så, och när pappan träffar en ny så brukar läget bli mer kritiskt! I tingsrätten fick alltså pappan tillfälligt ensam vårdnad om sonen.


Han fick senare bo på ett HVB-hem tillsammans med sin son, för att få en chans att bevisa sin oskuld till anklagelserna. Drygt fyra månader senare dömdes han för att ha misshandlat mamman, uppger PHalland. Domen har överklagats till hovrätten.


Flickan mår bra och får en god omvårdnad hos båda föräldrarna, konstaterar hovrätten - som underkänner socialtjänstens utredning eftersom den inte är objektiv utan syftar till att ge mamman ensam vårdnad för att lugna ner henne och dämpa konflikten.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения