четверг, 29 ноября 2018 г.

Mjälleksem i ansiktet

ACO Spotless Daily Moisturiser är en gelkräm som är lämplig för oren och fet hud. Utvalda av experter för eksem, psoriasis, akne och torr hud. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Mjälleksem - seborroiskt eksem. Huden blir röd och fjällar, och kan klia.


Det verkar finnas en överförekomst av mjälleksem hos personer med rosacea, en annan hudåkomma som sitter i ansiktet. Vilka andra hudåkommor liknar mjälleksem ? Seborroiskt eksem är en vanlig, recidiverande hudsjukdom på områden med riklig förekomst av talgkörtlar såsom ansikte , hårbotten, över sternum, i axiller och ljumskar. Klåda, rodnad och fet fjällning är dominerande symtom.


Oftast får man mjälleksem i ansiktet i samband med mjälleksem i hårbotten. Innan du överhuvudtaget påbörjar någon behandling måste du vara absolut säker på att det är mjälleksem och inte någon annan form av eksem du är drabbad av. Vanliga tecken på mjälleksem är att huden är rö fjällar och ofta även kliar.


Läs om varför man får mjälleksem och vad de bästa tipsen är för att bli av med problemet. Fungoral schampo kan användas 2-ggr per vecka för tvätt av hårbotten och ansikte. Mildisone kräm liksom Uniderm är båda hydrokortison och det kan mycket väl användas mot mjälleksem i ansiktet.


Mildison är rätt fet så pröva i första hand Uniderm om du har det. Jag upptäckte först i 20-årsåldern att Selsun hjälpte mot de kraftiga mjälleksem (stora hudflagor, kliande och rodnad) som regelbundet bröt ut i hårbotten sen jag var liten. Vårdcentralen gav ingen hjälp.


Mjälleksem i ansiktet

Jag har dock fortsatt att få små utslag i ansiktet. Dra ner på kolhydrater och socker. Mata den inte så dör den efter ett par veckor på komhydratsfrikost Smörj ansikte och hårbotten med Fungoral när du duschar och låt det verka min. Det jag har märkt är att mjällschampot Selsun hjälper avsevärt mot detta, i mitt fall, när jag tvättar mig i ansiktet (endast på problemområdena) med det.


Den verksamma ingrediensen är Selensulfid. Högst veckors behandling med grupp I-steroid i ansiktet. Det tycks som att aktiva eksemförändringar i hårbotten försämrar eksemet på andra lokaler – därför viktigt att behandla hårbotten samtidigt. Kalcineurinhämmare kan använda som långtidsbehandling vid symtom i ansiktet , ingen godkänd indikation men fungerar. Ja, det låter som om du har seborré eller mjälleksem som det också kallas.


Huden rodnar, flagnar och kliar och kan ibland bli infekterad. Ordet seborré betyder ökat talgflöde och det är just områden på huden där det finns mycket talgkörtlar som i första hand drabbas. De två vanligast typerna av seborré i ansiktet är seborré sicca och seborré eleosa. Seborré Sicca innebär att huden är torr och fjällig på ytan men är fet och klibbig under.


Huden kan även vara storporig och se lite gråaktig ut. Kan man bli frisk från mjälleksem ? Sjukdomen är kronisk, men brukar vara intensivast mellan och år. Symtomen kan minska väsentligt med behandling. Behandling av mjälleksem. Allmänläkare brukar vara duktiga på att behandla mjälleksem med rätt lösningar och krämer, och bara i enstaka fall behöver man träffa hudspecialist.


Mjälleksem i ansiktet

Det börjar oftast i puberteten eller i vuxen ålder, men kan förekomma hos små barn. Det är vanligare hos män än kvinnor. Hos vissa spädbarn kan mjälleksem uppstå i blöjområdet och kan då blandas ihop med ett blöjeksem. Oftas får man då mjällflagor på överläpp, runt näsvingarna och i ögonbrynen samt i ingången till örat.


Spädbarn under första levnadsåret, eventuellt upp till 2-års ålder, och vuxna efter 20-årsåldern löper störst risk att få mjälleksem. Till mjälleksem på kroppen kan du få en kräm med kortison och svampdödande medel. I ansiktet ska det vara en med milt kortison. När klådan har försvunnit kan du fortsätta behandlingen med svampmedel utan kortison.


Du kan behöva en avfjällande behandling om du fjällar kraftigt. Eksem i ansiktet eller på halsen. Eftersom huden är så tunn i ansiktet och på halsen så ska du undvika kortison då detta kan ge biverkningar.


Istället är det då bättre att behandla med immunhämmande läkemedel. Detta finns i form av kräm eller salva.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения