понедельник, 12 ноября 2018 г.

Vad är hedersvåld

Vad är hedersrelaterat våld och förtryck? Länsstyrelsen Östergötlands arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck utgår ifrån det rättighetsperspektiv som betonas i regeringens uppdrag såväl som i de universella mänskliga rättigheterna. En annan skillnad från övriga våldsbrott är att hedersvåld innebär en betydande risk för personer i offrets närhet, som vänner, offrets barn syskon samt organisationer som försöker hjälpa offren. Men myndighets-Sverige stödjer fortfarande inte till hundra procent flickors och kvinnors totala rätt över sin kropp och sexualitet, skriver Soleyman Ghasemiani, socionom och författare.


Korpberget arrangerar en utbildningsdag om hedersvåld , droger och kriminalitet.

Det specifika med hedersvåldet är att det utövas med hjälp av kollektiva kontrollmekanismer och många gånger sanktioneras av släkt och omgivning. Rädda Barnen är en organisation som kämpar för barns rättigheter. Den nationella samordnaren av arbetet mot våld i nära relationer menar att det saknas en samlad bild av hur utbrett hedersrelaterat förtryck är. Ingen fråga är för stor, eller för liten. Vårt fokus är du som skriver och att på bästa sätt kunna hjälpa dig.


Du kan såklart vara anonym. Avsikten med detta inlägg är kort och gott att förklara hur vi ser på hedersvåld och hur det skiljer sig från våld i nära relationer. Detta samhälleliga problem försiggick och fortsätter att existera oberoende av uppkomsten av begreppet ” hedersvåld ”, men dess politiska genomslagskraft är intimt sammanbunden med det.

Begreppet sätter gränser för vad som är möjligt att varsebli och tala om och följaktligen även för vilka åtgärder som är möjliga att. Det saknas metoder för att behandla hedersbrottslighet. Det finns inte heller någon forskning som Kriminalvården kan luta sig emot. Kriscentrum boende heder är ett skyddat boende för unga kvinnor som är utsatta för hedersrelaterat våld och behöver skydd. Det är ett komplext arbete att förebygga, förhindra och stoppa hedersvåldet.


Men att påstå att ingenting görs, eller att använda hedersvåldet som ett argument mot invandring, är i första fallet direkt felaktigt, och i andra fallet generaliserande och en form av kollektiv skuldbeläggning. Vad innebär då hedersförtryck i praktiken? Hjälp och stöd när du blivit utsatt för hedersvåld.


Hederskultur, vad är det? Man behöver inte godkänna eller tåla det minsta våld. Nedan finns information om olika former av våld och vad allt dessa former kan innebära. Där kan du lära dig mer om vad hedersrelaterat förtryck och våld är , se vilka insatser som sker på nationell nivå och i just ditt län. Du är chef över din egen situation och är den som är ansvarig för din livskvalitet.


Längtan behöver övergå till handling. Hur vet jag vad som är livskvalitet för mig? Spendera tid i stillhet utan saker runt omkring som stör, lugn och ro, kan ge dig alla de svar du söker efter.

Det är viktigt att du är ärlig mot dig själv i dina. Vad vet vi om dem som begår hedersrelaterade brott och vad kan vi göra för att förebygga sådana brott? Som den som följer min blogg vet så är jag helt med på att man ska problematisera och ifrågasätta ingrott tänk.


Därför tänkte jag nu göra det med tanken bakom denna utställning. Man säger inte att man har utställningen för att ”invandrare” inte ska känna att de är. Det som arbetet vill upplysa är att hedersvåld inte är enbart en person som utövar fysiskt vål utan det är flera personer oftast släktingar.


Många unga lever inom hederskultur i Sverige. För mig är en ledare en person som går i spetsen, som driver utveckling och bolag framåt. En ledare är en person som försöker se helheten och utifrån de förutsättningar som finns, göra det bästa av det. En ledare för mig är en ganska oräd många gånger med entreprenöriella egenskaper. Med OneDrive kan du lagra personliga filer på ett ställe, dela dem med andra och nå dem från alla enheter som är anslutna till Internet.


Mobbning kan sägas handlar om ett upprepande aggressivt beteende med ojämn maktbalans mot ett offer som har svårt att försvara sig. Mobbing är ett kamratförtryck som innebär en uteslutning ur en gemenskap. Med tanke på att värnskatten hittills inte intagit första parkett i debatten kan man tycka att detta är lite förvånande, men förmodligen har den googlande allmänheten rätt.


Värnskatten förjänar lite mer uppmärksamhet.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения