вторник, 9 августа 2016 г.

Abort i sverige

Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Abort betyder att avbryta en graviditet.


Det finns olika sätt att göra abort. Graviditeten avbryts antingen med hjälp av tabletter eller genom en mindre operation. Endast läkare och vårdinrättningar godkända av Socialstyrelsen får genomföra aborter.


Aborträtten gäller alla gravida i Sverige , oavsett om man är medborgare eller bosatt här. De flesta aborter utförs tidigt i graviditeten. Efter den 18:e graviditetsveckan behövs det tillstånd av Rättsliga rådet vid Socialstyrelsen för att få göra abort. Då måste det finnas särskilda skäl till aborten. Fakta om aborter och abortlagen i Sverige.


Abort i sverige

En klar majoritet av aborterna är så kallade medicinska aborter. I Ryssland är abort är lagligt och kostnadsfritt. Men det finns också starkt motstånd. I den ryska regionen Yaroslavl deklarerade kyrkan ”en dags tystnad utan aborter ” och menade att man hade det lokala hälsodepartementets stöd. Störst andel aborter sker i åldersgruppen till år.


Medan siffrorna över andelen aborter består sker andra förändringar. Vid beslut om abort bokas tid på en abortmottagning. Det blev då tillåtet för utländska kvinnor att komma till Sverige och få en abort. Sverige är därmed det enda landet i Europa dit man kan åka och göra abort fram till och med graviditetsvecka utan att prövning görs.


Sverige för en abort och inte kan visa upp intyg E112. En abort i Sverige kommer enligt landstingens prissättning att vara relativt dyr, på samma nivå som i England. Nederländerna och Storbritannien har under lång tid tillåtit att utländska kvinnor får abort i landet. Boken handlar om decennierna innan fri abort. Hon fattar själv beslutet och tar ansvar för det.


Därför kan hon tillåta sig att känna dubbla känslor inför graviditeten. Kyrkan tycker att kvinnor har rätt att göra abort. Det ska vara möjligt att göra lagliga och säkra aborter eftersom kvinnor ibland blir gravida utan att de egentligen vill det. Det betyder inte att frågan om abort är enkel – det är inte de stora etiska frågorna. Fram träder ofta en historia om fattigdom och kvinnoförtryck, om utslitna arbetarkvinnor med täta graviditeter, desperata unga kvinnor och profithungriga kvacksalvarabortörer.


Men många europeiska kvinnor står inför en helt annan situation om de vill avsluta graviditeten. I Malta är aborter är helt olagligt, oavsett anledning. Men aborter har varit en del av vårt samhälle mycket längre än så.


Med boken ”Historier om ett brott” vill Lena Lennerhed skriva de illegala aborternas historia. Här finns en dramatisk historia som legat och väntat länge på att någon ska plocka upp den, säger Lena Lennerhed. I Sverige gäller fri abort till vecka 18. Sverigedemokraterna ser antalet aborter i Sverige som oroande högt och vill få till stånd en nationell handlingsplan för att minska aborttalen.


Vill att man ser över de synnerliga skäl som krävs för abort senare i graviditeten och att kvinnor ska få ett utökat stöd till andra alternativ än abort. Stöd innan och efter aborten. Känns aborten jobbig kan du även få samtalsstöd i form av en kurator eller en psykolog. Det kan även hjälpa att prata med en närstående, det är helt upp till dig som är gravid.


Du kan få samtalsstöd innan och efter aborten och det är helt kostnadsfritt. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om rätten till fri abort och behovet av att globalt påverka kvinnors rätt till fri abort och tillkännager detta för regeringen. Du träffar först en gynekolog, eller barnmorska, som gör en undersökning för att fastställa hur långt graviditeten gått. Undersökning vid abort.


Abort i sverige

Om du gör en medicinsk abort träffar du en barnmorska som tar hand om dig.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения