среда, 31 августа 2016 г.

Kvinnors rättigheter dubai

Dubai är resmålet för alla. Här finner du sol, ba shopping, sightseeing och ökensafari. Vi har över års erfarenhet av skräddarsydda res. Klimatkompenserade flyg.


Mänskliga rättigheter är något som landet inte har högt uppe på sin prioriteringslista. Jag ville bara skriva det här, inte för att hacka ner på dig, utan för att upplysa och väcka tankar hos andra. Landets författning gör ingen skillnad på män och kvinnors rättigheter. Men Sharialagarna tar som regel över annan lagstiftning. Att som kvinna ertappas med sexuellt umgänge med en man som hon inte är gift med ses som ett brott mot Sharialagarna.


De styrande älskar det. Men vi har alla slutit ett avtal med djävulen, säger engelska Clare till tidningen the Observer. Du får en skattefri tillvaro, men i gengäld ger du upp alla dina rättigheter. Kom ihåg att boka biljetter till sevärdheter och utflykter. Du gör det säkert, smidigt och med lägsta pris-garanti via vår partner GetYourGuide.


Kvinnors rättigheter begränsas. Lagar ser till att kvinnor har en underordnad ställning, särskilt i familjefrågor som äktenskap, skilsmässor, arv och vårdnad om barn. Spana in temana nedan och klicka dig runt bland fakta och övningar. För dig som lärare finns en särskild introduktion.


I vissa fall följer mannen med kvinnan när hon gör ärenden, handlar och går på läkarbesök. I ett fall blev en tonåring våldtagen, enligt Washington Post, men eftersom hon inte hade en man med sig, blev hon dömd till fler piskslag än gärningsmännen. Våld mot kvinnor förekommer över hela världen.


Kvinnors rättigheter dubai

I och utanför hemmet, i krig och fredstid blir kvinnor misshandlade, våldtagna, könsstympade och dödade. I vissa länder är diskriminering av kvinnor inskriven i lagen. Missa inte chansen, boka nu! Saudiarabien enligt mitt syfte. Varje år kränks miljontals kvinnors grundläggande rättigheter – rätten till hälsa, personlig säkerhet, lika skydd inför lagen och rätten till jämlikhet inom familjen.


Aborträtten hotas, kvinnor tystas och i många delar av världen ses inte kvinnors rättigheter som mänskliga rättigheter. Om det här införs till fullo så är det ett stort steg mot att låta vuxna saudiska kvinnor ta kontroll över sina egna liv, kvinnor kommer att få större rörelsefrihet och självständighet, förklarar Kristin Diwan som jobbar vid Arab Gulf State Institute, rapporterar SVT. Flickor går nu i genomsnitt sju år i skola, mödradödligheten minskar och barnäktenskapen blir långsamt färre. Tack vare kvinnors krav på politiskt inflytande utgör kvinnor idag i snitt procent i världens parlament.


Kvinnors rättigheter dubai

Det kan vi inte acceptera. Vuxna kvinnor står under manligt förmyndarskap och systemet reglerar nästan alla aspekter av vardagslivet. En far, make, bror eller son måste ge sitt tillstånd innan en saudisk kvinna kan erhålla också grundläggande rättigheter.


Ett dussintal förespråkare av mänskliga rättigheter är dömda till långa fängelsestraff bland annat för brott mot vad som anses vara allmän moral, rykten som anses skada landet och kritik av kungafamiljen. De tog anställning inom industrin, som lärare i folkskolan, som sjuksköterskor inom den utbyggda vården eller på kontor. Traditionellt manliga yrken som bokhållare, förskollärare och posttjänsteman övertogs av allt fler kvinnor.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения