среда, 17 августа 2016 г.

Hur är man en bra kompis förskola film

Malte Hallquist föreläser om allas lika värde och hur man är en bra kompis. Varje skola har dessutom ett eget program med övningar, lekar, samtal och pyssel. På Bodaskolan har eleverna många kloka tankar om vad som är en bra kompis.


Kompisverkstan – hur man är en bra kompis. Denna film tar avstamp i begreppet ”värdegrund” och riktar sig till barn i år 1-4.

Hur är man egentligen en riktigt bra kompis ? En panel om två killar och två tjejer diskuterar och deltar i tre dramatiseringar. Att väcka tankar hos eleverna om hur en bra kompis ska vara och om man själv är en bra kompis. Att skapa förståelse betydelsen av hur man behandlar andra. Titta på filmen Värsta bästa vänner och samtala om vad man har sett. Värdegrundsarbete Samarbeta i lekar och idrott.


Använt film och sagor – reflekterat och samtalat kring värdegrunden. Gyllene regeln - egna tavlor.

Musikteater, Kompispatrullen Ordning och trivselregler tas upp! Denna kluriga uppgift har nu landat hos barnen på Rosenvägens förskola. Deras uppgift blir att försöka sätta ord på hur man är och fortsätter vara en bra kompis. Som tillägg ska de få spela in en musikvideo till låten: ”Alla barn är lika mycket värda – Ingen annan är som du”.


Kul när de hoppade in i filmerna och löste allt så bra ! Jag lärde mig tips på hur man är en bra vän. Hur kan det i så fall bli bra igen? Det är okej att vara arg på något som en kompis gjort, men man. Heliumballonger med ett personligt fredsbudskap skickade på FN-dagen, en högtid där vi belyser allas lika värde och hur man är en bra kompis. Humlegårdens förskola.


Elever i årskurs 1-på Wieselgrensskolan berättar hur de tycker att en bra kompis ska vara. Tycker du det är viktigt med en skola där alla trivs och. Emy Jonsson, Albin Bergström, Oskar Andersson, Lovisa Dahl, Hanna Stolpe och Axel Harrysson tycker att en kompis ska vara snäll, hjälpsam och någon som man har roligt tillsammans med. En bra kompis är någon som man kan lita på i alla lägen och som man vet kan bevara ens hemligheter”, säger Hanna.


Hur man är en bra kompis Välj tillsammans ut tio stycken av era kompisverktyg och skapa en plansch tillsammans som ni sätter upp i klassrummet. Det är ett bra sätt att komma ihåg hur man är en bra kompis och att man ska behandla alla på ett schysst sätt.

Kompislåten Panelen i filmen framför en fin låt om hur man är en bra kompis. Under Bra kompis -kampanjen har tusentals barn och unga deltagit genom att svara på enkätfrågor. Här är resultatet: Ett manifestet om hur man är en Bra kompis – baserat på enkätsvar en.


Här kan du beställa Bra kompis -märken, ladda ned manifestet och vår Bra kompis -tidning (perfekt att använda i skolarbetet). I vårt utvecklingsarbete har syftet varit att pröva ett arbetssätt där man i förskolan kan använda sagor som ett pedagogiskt verktyg för att låta barnen uppleva, fantisera och reflektera kring sagan, deras egna erfarenheter och bokens budskap som i det här fallet handlar om hur man är en bra kompis. Man fick säga något snällt om kompisen som satt bredvid en och då fick man en bit av tårtan.


Den här gången fick man varsin puttekula. Jag hade gjort iordning bilder med olika motiv som stod för Du är en bra kompis , Du är rolig att leka med och Du är snäll. Barnen fick välja en och ge till kompisen bredvid och sen säga.


Gör i ordning rummet så det finns en öppen yta där alla ryms på en rad. Fråga först om förslag på saker som är bra att tänka på när man ska samarbeta. Be deltagarna att ställa sig på rad i ordning utefter olika kriterier.


Vill man inte krama mormor så ska man inte tvingas till det. Om inte du som förälder lyssnar och respekterar när ditt barn säger ifrån kommer han eller hon inte lära sig att göra det själv heller, och risken är stor att andra människor kommer kunna köra över ditt barn.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения