вторник, 30 августа 2016 г.

Filippinerna officiella språk engelska

Läs omdömen och boka nu! Engelska används främst inom administration, näringsliv och högre utbildning. Därutöver ges de regionala språken status som auxiliary official languages i respektive region. Andra stora språk är Cebuano och Ilocano.


Totalt sett finns över 7språk och.

Men de flesta talar vanligtvis inte den sortens engelska som jag känner till. Om du vill kan du välja att studera heltid och då kommer du ha ungefär 15h engelskastudier i veckan. Filippinerna är inte ensamt om det här språkfenomenet. Anländer på en ny plats bara för att upptäcka att de flesta av de infödda talar ett annat språk kan göra även de mest grundläggande av transaktioner ganska svårt. Det finns cirka 1språk som talas i landet med flera hundra dialekter.


De officiella språk i landet är filipino och engelska. Engelskan är också ett av de officiella språken i FN, och ett av de två huvudspråken i EU. Inom Nato är engelska det språk som används i de sammanhang där medlemsländer med två eller flera olika språk deltar.

Prata med lokalborna och även med våra andra Projects Abroad volontärer och praktikanter. Nästan alla av den arabiska minoriteten talar Arabiska antingen som första eller andra språk. Engelska är mycket allmänt undervisade och talad som andra språk. Här bor miljoner människor och engelska är ett av två officiella språk. Men efter att man reser runt i landet så upptäcker man rätt snart att pengar inte gör människan lyckligare.


Keith besöker Mercy och Nelson Foster som bor med sina barn i utkanten av huvudstaden Manila. Först av Spanien, sedan av USA och landets lagar och kultur har influerats därefter. En följd av detta är att engelskan är ett utav två officiella språk (det andra är Tagalog). Engelsktalande resenärer skulle vara klokt att veta vilka länder lista engelska som officiellt språk. De flesta större områden och öar har egna dialekter men man klarar sig med engelska på de flesta ställena.


Landet har i 3år tillhört Spanien. Det talas inte bara till personer bosatta i Storbritannien och USA, Nya Zeeland och Australien. Större delen av landmassan på den största ön består av berg och platåer, med få låglänta områden.


Tagalog är ett centralfilippinskt språk i den austronesiska språkfamiljen. Tagalog är modersmål för cirka miljoner människor, eller ungefär av den filippinska befolkningen. Den högsta höjden är Mount Agrihan på Agrihan med cirka 9m ö. På de många öarna finns det många folkgrupper och det talas ca 1språk.

Eftersom de allra flesta förstår engelska är det ett enkelt land för oss att turista i. Människorna är vänliga och vill gärna få personlig kontakt med oss nordbor. Den geografi är mestadels berg täckta av tropisk regnskog och många aktiva vulkaner finns. Filippinska och engelska är båda officiella språk , även spanska och arabiska talas i landet.


Trots att engelska är listat som officiellt språk i dessa länder kan många personer inte prata engelska. I Namibia till exempel, pratar bara av populationen engelska , även om det är det officiella språket. I Botswana är engelska det officiella företagsspråket, men pratas inte konsekvent. Det största undantaget är chavacano som är ett spanskbaserat kreolspråk.


Officiella språk som dom pratar i filippinerna är Filipino och engelska.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения