понедельник, 22 августа 2016 г.

Hur påverkas barn av våld i hemmet

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Våld förekommer i alla typer av familjer och parrelationer. Den vanligaste typen av våld är dock mäns våld mot kvinnor som de har eller har haft en relation med. Eftersom våldet ofta sker i hemmet under en längre period är det särskilt skadligt, både för den som utsätts för våldet och för de barn som tvingas uppleva det.


Syskon är av stor betydelse för barn som upplever våld – ofta tar syskon stöd av varandra och äldre syskon försöker skydda de yngre samt begränsa den belastning de utsätts för.

Våldets konsekvenser När våldet äger rum i familjen är det omgivet av ett kulturellt tabu. Hur påverkas barn av våld i hemmet ? Våld i hemmet sätter barnens fysiska, emotionella och psykiska hälsa i riskzonen genom slag och hot. Barn som endast bevittnar slagsmål mellan föräldrarna är också offer, för de lever i ett hem som styrs av våld.


Vi har gjort en forskningsöversikt under en kurs på förskollärarprogrammet, där vi skulle göra en film om ämnet. Vi valde att titta på forskning på hur barn påverkas av våld i sina hem. Vill varna för känsliga tittare.

Barn från den här typen av hem kan tveka att ta på sig ansvar. Med andra ord drar de sig tillbaka socialt. De kan glömma färdigheter de redan hade lärt sig, leka mindre eller överhuvudtaget vara mindre sociala. Slutligen kommer barn som bevittnat våld i hemmet förmodligen känna oro. Barn som har upplevt våld i hemmet kan visa tecken på oro, nedstämdhet, ångest och aggressivitet i större omfattning än andra barn.


Upplevelserna av våld kan ge minnesbilder som hänger sig kvar i barnets minne länge. En del barn plågas främst av dessa när de skall sova. Forskning visar på att dessa barn visar mer tecken på oro, ångest, depression, posttraumatiskt stressyndrom och aggressivitet än andra barn. De flesta barn som upplever våld i nära relationer upprepar inte faderns våldshandlingar senare i livet.


Det finns även brister i kunskapen om hur överföringen av våld kan se ut. Barn är inte en enhetlig grupp utan faktorer som ålder, kön, personliga egenskaper och grad av isolering påverkar hur barn hanterar våldet. Ofta påverkas barn nästan lika dåligt om det är våld i hemmet mot någon annan som om det är mot barnet själv. Det kan vara otroligt jobbigt för ett barn att se när ens förälder, syskon eller annan närstående blir slagen.


När en vuxen slår ett barn beror det ofta på osäkerhet, ilska och. Det är även i studiens intresse att undersöka dagens kunskapsläge om hur dessa barn påverkas av utsatthet för våld i nära relationer. Tänk på att barn påverkas starkt både på kort och lång sikt av att se eller höra en förälder bli utsatt för våld.

Barn vet oftast om vad som pågår, trots att vuxna kanske inte tror det. Detta är, som nämnts tidigare, en otroligt stressig miljö för ett barn att vara i. Hur barn snabbt anpassar sig och läser av situationer. Att kunna läsa av ansiktsuttryck, stämningar m. Om barnet – hur barn påverkas av att leva med våld i familjen? Vi på Drugsmart försöker specialisera oss på just alkohol och andra droger och hur de påverkar familjen, vi hänvisar ofta till andra organisationer och myndigheter när vi får frågor om andra typer av problem. Många övergrepp begås av en person som barnet känner och litar på.


Och som barnet är beroende av. Det kan vara en förälder, en släkting eller en kompis och det sker ofta i en miljö där barnet borde vara säkert. Småbarn utsätts oftare i sitt nätverk medan ungdomar i större utsträckning utnyttjas av andra ungdomar.


I början av 80-talet började Bowlby intressera sig för hur anknytningsteorin påverkar barn som lever i familjer där våld förekommer. Problem med anknytning eller svårigheter att reglera känslor är exempel på konsekvenser av att utsättas för våld. Med mer kunskap om hur våld kan påverka barn kan ni på förskolan få bättre förståelse för utsatta barns beteenden.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения