среда, 31 августа 2016 г.

Frigörelse från mamma

Frigörelse från mamma

Mama är läsarnas mammagrupp de luxe, självklara mötesplatsen för alla fantastiska mammor. Just nu ingår: Eucerin-kit värde 745kr! Beställ smidigt online. Tonåringars frigörelse. Alla tonåringar behöver slå på banden för att bryta beroendet från föräldrarna.


Det finns många olika strategier på hur tonåringar försöker frigöra sig. Det kan ske i det öppna eller i det tysta, komma ofta eller sällan, pågå en kortare eller en längre tid. Det är lätt att ta parti för bokens mamma , Marianne, som på ålderns höst upptäckt kärleken på nytt, vilket dottern har svårt att acceptera.


Frågan om hur långt man kan gå som mamma i sin frigörelse intresserar mig. Man är inte bara mamma , utan också kvinna och måste få ha sitt eget. Vi lever allt längre och är allt friskare. De markerar sin frigörelse genom att ta avstånd från föräldrarna.


Frigörelse från mamma

Det är inte så mkt att göra, visa honom respekt, förhoppningsvis kommer han till dig så småningom. Men ta gärna reda på vad han gör på rummet. Pojkar måste göra exakt samma sak som flickor fast med sina pappor och det kan också vara svårt, försök inte inbilla dig själv att flickors frigörelse från mamman är tuffare än den pojkar har från sina pappor i så fall.


JAG mött är mer förnöjda än flickbäbisarna som jag mött. Smarta mammor får smarta barn. Tidigare trodde man att gener påverkades lika mycket av bägge föräldrar, men nu har man sett att de gener som styr vår intelligens kommer från X-kromosomen.


Med andra ord är det större chans att din IQ påverkas av din mamma eftersom kvinnor bär på två X-kromosomer medan män endast bär på en. För år sedan flyttade jag mil från mina föräldrar och jag har aldrig funderat på att flytta tillbaka. Det trodde jag var frigörelse. Men jag har aldrig gjort den där revolten känslomässigt mot dem, bara flytt undan. Min skräck nu som vuxen är av olika anledningar att bli som min mamma.


Från mammas pojke till pappas son. Hur påverkar mannens utveckling från pojk till man, hur han sedan kan komma att möta livets traumatiska kriser ? Mina grundteser i den här uppsatsen är att mannen och kvinnan har olika förutsättningar när de drabbas av traumatisk kris. Teorins grund är att det finns en omedveten mening och avsikt bakom människans föreställningar och handlingar.


Som behandlingsmetod är psykoanalys en hjälp till inre förändring och frigörelse från invanda livsmönster, vilket ger möjlighet att möta livets svårigheter och ta ansvar för sitt eget liv. Jag vet att det hör tonårstiden till att frigöra sig från sina föräldrar, men jag står inte ut med de här bråken längre! MåBra:s KBT-psykolog, Kerstin Hellström, svarar: ”Du är inte ensam om ditt problem och du förstår att tonårstiden är till för att frigöra sig från sina föräldrar.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения