среда, 17 августа 2016 г.

Familjehem stockholm ersättning

Ersättning familjehem. Vid en placering utgår ekonomisk ersättning. Dess storlek beror på uppdragets omfattning och barnets ålder. Stockholms stad följer Sveriges Kommuner och Landstings (SKL:s) rekommendationer vad gäller ersättningar.


Familjehem stockholm ersättning

Nivån på ersättningen bestäms utifrån barnets ålder och vårdbehov. I samband med att ett barn flyttar in till familjehem , kan någon av familjehemsföräldrarna behöva vara hemma en tid. Då utgår kompensation för inkomstbortfall. Vi matchar familjer som vill bli familjehem , kontaktfamiljer eller jourhem med uppdragsgivare på kommuner och familjehemsorganisationer. Vi bedriver ej konsulentverksamhet.


SKR:s rådgivning är enbart avsedd för företrädare för kommunen. Familjehem kan inte konsultera SKR utan hänvisas till berörd kommun. Som jourhem eller familjehem får du ersättning i form av en arvodesdel och en omkostnadsdel.


Samtidigt är det också lärorikt när du får ta del av andra kunskaper och erfarenheter. I ditt uppdrag som familjehem åt Stockholms Stadsmission kommer du att få ersättning för ditt arbete. Varje socialnämn dvs. Stockholm , ansvarar för att barn som behöver familjehem får komma till ett familjehem som motsvarar barnets behov. Ni får även delta i socialstyrelsens familjehemsutbildning Ett hem att växa i. Som familjehem i Upplands-Bro kommun erbjuds ni stöd och regelbunden handledning.


Verksamheten är HBTQ-certifierad. Med över 3familjehem har vi möjlighet till en god matchning. För barn som behöver familjehem är stabilitet och trygghet viktig.


Familjehem stockholm ersättning

Genom god kontakt och tät dialog med våra konsulentstödda familjehem lyckas vi skapa hög kvalitet och goda förutsättningar för en bra miljö för barnen att växa upp i. I de fall du får lönebortfallsersättning så ska även arvode och omkostnadsersättning utgå. Lönebortfall är ersättning för den inkomst du förlorar och arvode samt omkostnad är ersättning för det uppdrag du fått av socialnämnden. Det är viktigt att skilja på dem. Våra familjehem och jourhem finns i hela Sverige med tyngdpunkt i Stockholms län.


Vi tar emot förfrågningar både inom och utanför ramavtal och gör matchningar utifrån personliga behov och önskemål. Familjehemsvården har tillstånd från IVO, Inspektionen för vård och omsorg, att bedriva konsulentstödd familjehemsvård. Hänsyn har tagits till att familjehemmet får kostnader för ökad förbrukning av el, vatten och normalt slitage.


Familjehem stockholm ersättning

Det betyder även att vi kräver mer från dig som familjehem än vad vissa andra företag. Christer har varit familjehem i snart år och haft både kommuner och konsulentorganisationer som uppdragsgivare. Kan inte Christer svara direkt så hjälper han dig att hitta rätt svar.


Vi ser dock gärna inte att ersättningen skall vara den främsta drivkraften för att bli familjehem. Du behöver ett kvitto och ett skriftligt underlag som motiverar inköpet för att den extra ersättning du har fått ska räknas som en omkostnadsersättning. Om den inte räknas som en omkostnadsersättning kan du inte göra avdrag för den extra ersättningen. Vill du veta mer om vad det innebär att bli familjehem eller anmäla intresse om att bli ett?


Här hittar du berättelser, svar på vanliga frågor och information.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения