среда, 10 августа 2016 г.

Varför blir man deprimerad

Alla kan känna sig ledsna och nedstämda ibland. Dom allra flesta blir bättre redan efter några veckor med rätt slags behandling. Varför blir man deprimerad ? Vid depression ändras ämnesomsättningen i hjärnan.


Balansen mellan olika signalsubstanser som serotonin och noradrenalin förändras. Det är inte ovanligt att sjukdomen uppträder hos flera olika personer i samma släkt, det vill säga att sjukdomen till viss del har en ärftlig bakgrund.

För varje depression kan det bli svårare att komma ur nästa. Hittills har man inte sett någon fara med att äta antidepressiva läkemedel länge. Jag har ingen psykisk sjukdom, bor bra, bra jobb, bra vänner, fin familj. Man vet inte exakt varför en del människor blir deprimerade , men det mesta tyder på att en blandning av biologiska, genetiska och psykologiska orsaker ligger bakom sjukdomen. Robert Sapolsky är professor i biologi och neurologi på Stanford University i USA.


Den här artikeln har utgått. Fler artiklar, nyheter och blogginlägg hittar du här. Vi har blivit vana vid att läsa om kvinnors psykiska ohälsa.

Kvinnor sägs vara mer deprimerade , utmattade och mer ångestfyllda än män. Men stämmer det verkligen? Apotekaren Lena Thunander Sundboms forskning visar tvärtom att män , när de själva skattar sin psykiska hälsa, oftare än kvinnor beskriver sig som deprimerade.


Testa dig själv om du är deprimerad. Hjärnstudie förklarar varför kvinnor lättare drabbas av depression. Ensamhet och isolering – De som känner sig ensamma och isolerade löper högre risk att bli deprimerade.


Antalet deprimerade är högre bland de som lever ensamma och som har ett begränsat socialt kontaktnät. Forum där du kan diskutera om allt som rör depression samt test, tips, hjälp, nyheter och information om symptom, ångest och behandling. Därför blir fler kvinnor än män deprimerade Flera hundra tusen människor världen över lider av depression, och det är betydligt många fler kvinnor än män. Nu visar ny forskning att inflammationer i hjärnans belöningscentrum kan vara boven.


Ofta är det många olika faktorer som samverkar för att någon ska bli deprimerad. Vi kommer här att ta upp några av de faktorer som kan spela in, både biologiska och psykologiska. Nyheterhar talat med en expert inom ämnet för att ta reda på vilka beteenden och symptom man kan se upp för om man tror att man själv eller någon man älskar är deprimerad. Först och främst så kanske man undrar hur och varför man deprimerad. Och varför vissa drabbas men inte andra.


Jag läste något om att det tar tid för kroppen att göra nödvändig förändring, men tycker inte det förklarar varför man först mår sämre. Teorier till varför vissa blir deppiga och andra inte Det finns inte någon tydlig orsak till varför vissa drabbas av årstidsbundna depressioner. En anledning är att man kan ha fötts med en större sårbarhet för livet än andra.

En annan orsak kan vara stress i samband med svåra livshändelser en speciell tid på året. För att det är astrist att lägga sig (Dold text: dock skönt att sova). Ibland blir vi ledsna utan att förstå varför och många av oss hamnar någon gång i sorg eller nedstämdhet som övergår i en depression. Det man förut tyckte om att göra är inte roligt längre.


Vardagen är inte svart eller vit - den är grå. Att försöka utföra vanliga vardagssysslor känns nästan omöjligt. Ett vanligt tecken är att man slutar bry sig om sitt utseende och sin.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения