среда, 21 февраля 2018 г.

Basutbildning familjeterapi

Handledningen påbörjas med att studenterna i sina handledningsgrupper arbetar med familjerekonstruktion av egna familjer under timmar. Aktuella manualbaserade metoder såsom Anknytningsbaserad familjeterapi (ABFT), Mentaliseringsbaserad familjeterapi (MBFT), System Integrativ Family Therapy (SIFT) och Emotionel Focused Therapy kommer även att belysas. Momentet ges under termin 1. Idag ges basutbildning i psykoterapi vanligtvis av privata utbildningsanordnare eller som uppdragsutbildningar genom universitetet.


Basutbildning familjeterapi

Utbildningar inom familjeterapi. Här nedan finns listat utbildningar i familjeterapi. Kostnadsfria utbildningar länkas. Svenska föreningen för familjeterapi SFFT, tar ej ansvar för kvaliteten på listade utbildningar. Terapeutiska processer, målgrupper och tillämpningsområden där kommunikation, struktur och process är centrala begrepp.


De tre inriktningarna (Psykodynamisk, familjeterapi och KBT) som du kan välja mellan har vissa gemensamma moment för att du ska få en insikt i likheter och skillnader mellan de olika områdena. I huvudsak ges dock undervisning och klinisk tillämpning inom den terapeutiska inriktning du valt. Den teoretiska basen är relations- och systemteoretisk.


Andra viktiga teoretiska inslag är narrativ-, anknytnings- och affektteori och metod. Som elev behöver du också räkna med att läsa en del litteratur (ingår ej i kursavgiften) samt genomföra de studieuppgifter som krävs för diplom. Vi ser handledningen som en läroprocess. Eftersom både individer och grupper kan befinna sig på olika nivåer är vår ide att vi tillsammans skapar ett klimat så att den bästa utvecklingen kan nås. Parterapiinstitutet erbjuder handledning med fokus främst på parterapi och familjeterapi.


Grundläggande utbildning i psykoterapi ges i syfte att skapa en bred kunskap om psykoterapeutiska teorier och behandlingsmetoder som har ett vetenskapligt stöd. Tre betydelsefulla åtgärder kunde identifieras för att förstärka familjeperspektivet. Dels framkom ett behov av utbildningsinsatser.


I det arbetet har utbildningen medfört att jag och en kollega nu har en hel del nya idéer om hur vi ska göra inför nästa kurs. Den består av tre parallella delar: teoretiska studier, eget psykoterapeutiskt arbete samt handledning i grupp på detta arbete. Kursen ges på halvfart under fyra terminer och är förlagd till fredagar.


Vi har också andra Uppdragsutbildningar inom psykoterapi så som Grundläggande Interpersonell psykoterapi som är omarbetad inför ht på hp, Basutbildning i familjeterapi hp, Handledarutbildning för psykoterapeuter hp och Basutbildnings med inrikting KBT för ST-läkare hp, Samt en fristående kurs i Att möte och arbeta med. HumaNovas yrkesutbildning till Diplomerad Samtalsterapeut inkluderar en basutbildning i integrativ psykoterapi (steg 1) och vänder sig till dig som vill arbeta med och bidra till mänskligt växande. Målet med utbildningen är att du ska bli en kompetent, trygg och insiktsfull samtalsterapeut.


Familjeterapi kan också vara förebyggande, då hela familjen får hjälp utifrån de problem eller den kris som uppstått, för att på så sätt bli stärkt som familj. Gemensamt för psykoterapi är att man som terapeut uppmuntrar sin klient att berätta om sitt liv och sina problem eller olika händelser som inträffat, för att på så sätt se de olika mönster som uppstår. De utbildningar Maria har ligger huvudsakligen inom det psykodynamiska fältet, men hon har dessutom fyllt på med utbildning i kognitiv terapi samt basutbildning i familjeterapi (steg 1). Sedan några år tillbaka arbetar Maria som privatpraktiserande psykoterapeut, främst med vuxna.


Grundutbildning i KBT (Steg-KBT). Vill du söka, så var vänlig och kom in med din ansökan. Sapu - ledande utbildningar inom integrativ psykoterapi.


Sapu har basutbildningar, psykoterapeutprogram samt lärar- och handledarutbildningar. Neuropsykiatrisk basutbildning Neuropsykiatrisk basutbildning för personal inom vård och omsorg, och pedagogiska verksamheter. Vi träffas under fem tillfällen med hemuppgifter att utföra mellan tillfällena.


Syftet med hemuppgifter är att förankra kunskaperna i på sin arbetsplats. Kursledare: Harry Korman, Barn och Ungdomspsykiater, leg psykoterapeut och handledare i familjeterapi. Vi erbjuder en 3-dagars baskurs i lösningsfokuserade samtal med föreläsningar, videodemonstrationer och metodträning för fördjupad baskunskap om modellen.


Basutbildning familjeterapi

Psykologen har basutbildning i psykoterapi och kan efter två års psykotera-peutiskt arbete under handledning samt egen psykoterapi söka till den legitima-tionsgrundande psykoterapeututbildningen. En psykiatriker är en legitimerad läkare som sedan specialiserat sig inom psykiatri, vilket tar c:a fem år efter läkarlegitimationen. Handledning i individualterapi psykodynamisk alternativt kognitiv-och beteendeterapeutisk terapi sker under termin och om högst deltagare och omfattar timmar. Parterapi och familjeterapi Hos Familjeterapeuterna Syd i Stockholm erbjuder vi par- och familjeterapi.


Det kan vara en lösning för dem som stött på utmaningar i sin relation, och behöver stöd för att kunna reda ut negativa samspelsmönster. Jag kan handleda och utbilda i familjeterapi på systemteoretisk grund och åtar mig utbildnings- och handledningsuppdrag på arbetsplatser inom vård- och behandlingssektorn samt skolor och förskolor. Min teoretiska grund utgår från strukturella-, narrativa-, språksystemiska- och lösningsfokuserade teorier.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения