понедельник, 5 февраля 2018 г.

Väninnor film

Väninnor producerades av Anna G. Magnúsdóttir och spelades in efter ett manus av Neant-Falk och Bergström. Susan Weinblatt och Anne Munroe är bästa vänner fram tills Anne gifter sig med sin pojkvän och blir en typisk bunden husfru. Susans utveckling i kärriären och utveckling i kärlek.


En film om mänskliga relationer i sann 70-tals anda.

Vilken underbar film ! Såg den på tv första gången för år sen och den gav mig mycket. Homofrågor har ju kommit med mer i den offentliga debatten sen dess. Då kändes den nästan unik på temat. Det är en film om ett trots allt, mot alla odds. Det är, i ordets rätta bemärkelse, en kärleksfilm och en storslagen sådan.


SVT har bunkrat upp med en hel del intressanta dokumentärer, men den jag absolut inte tänker missa är den här tredelade, som alltså är en längre version av Jane Magnussons bioaktuella film om komikerduon Hans Alfredson och Tage Danielsson.

Maja Rung och Ruth Vega Fernandez är fantastiska i sin nyanserade gestaltning. Iscensättningen av Ferrantes romansvit om väninnorna har i förväg lockat stor publik till teatern, och både läsare och andra kan glädjas åt att möta dem på scenen, skriver Sara Granath. Elena Ferrante lyckades med konststycket att skriva en romansvit som blev både bästsäljare och imponerade på litteraturkritikerna.


Senare i år kommer den italienska tv-serien baserad på den första boken i Neapel-serien: Min fantastiska väninna. Serien spelas in på napolitansk dialekt, vilket är ett stort steg för HBO som med Min fantastiska väninna för första gången gör en serie på ett annat språk än engelska. Den första säsongen kommer att skildra både barndom och tonår.


Serien kommer att ha en (potentiellt störig) berättarröst. Bästa väninnorna Anne och Susan delar lägenhet i New York City. När Anne ger sig av för att gifta sig med pojkvännen Martin, känner sig Susan ensam och övergiven och försöker desperat anpassa sig till sin nya tillvaro. Hon lämnar honom mitt i natten.


Efter ett tag återupptar de bekantskapen. På hemväg från ett besök hos Anne och Martin plockar Susan upp en lifterska, Ceil, en ung lovande dansös. Ceil bor för en tid hos Susan.


Vodeville söker hos alla filmtjänster åt dig. Handling: A photographer and her girlfriend are roommates.

She is stuck with small-change shooting jobs and dreams of success. Arenan är Finlands största tjänst för webb-tv och -radio. Yle Arenan erbjuder radio- och tv-program. Filmen är ett unikt dokument över Sofias tillvaro innan hon tog klivet in i den svenska kungafamiljen. Det är ingen hemlighet att hon trivdes bland de avklädda kropparna på ett svettigt diskotek i den tropiska sommarnatten.


Och det är där det händer! En tv-reporter intervjuar ungdomarna på discot och fastnar för två svenska tjejer. Min fantastiska väninna av April de Angelis är baserad på Elena Ferrantes världssuccé om kvinnlig vänskap under en tid av sexuell frigörelse, sociala förändringar och upptrappat politiskt våld.


Föregångare till Min fantastiska väninna är Netflix-producerade serier på andra språk än engelska, som brasilianska eller tyska Dark. Det är dock inte Netflix utan HBO som gör Min fantastiska väninna i samproduktion med Radiotelevisione Italiana (RAI).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения