понедельник, 5 февраля 2018 г.

Måla tak i badrum

Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris livsmedel. Plannjas ambition är att skapa bättre byggnader. Kostnadsfri inspektion!


Har du ett helkaklat badrum bör du inte måla på kaklet men det går fortfarande att förändra med färg.

Att måla taket är till exempel mycket effektfullt och fint. Vitt 15x15cm kakel och målat tak. I detta badrum är så klart det vita 15x15cm kaklet dominerande, men här har en 5x5cm carraramarmor lagts på golvet som ger en lite lyxigare look. Det som däremot ger badrummet charmen är det målade taket och väggarna. Har renoverat och har bara badrum kvar.


Tänker hyra in en firma som lägger nya våtrumstapeter och golv. Taket tänkte jag dock måla själv för att spara pengar.

Färgen hade börjat flagna precis under duschen förstås där det är fuktigt. Skrapade ner all lös färg och lika mycket till för säkerhets skull. Takfärg ger en helt matt yta. Ska man måla taket i kök eller badrum brukar man använda en sidenmatt latexfärg. Den har ett högre glansvärde och reflekterar därmed ljuset bättre.


När du drar med handen över den målade ytan och den färgar av sig, är taket förmodligen målat med kalkfärg. Dels kan man då överlappa takfärgen med tätskiktet (om man har mjukfogat vinkeln i taket med latex först), dels kommer man inte dränka takgipsen med vatten när man tvättar plattorna vid fogning och dels så slipper man täcka hela badrummet när man ska måla taket. Har man målat innan plattsättning så är det bara för. Måla badrum med Alcro Tät Våtrumssytem så får du täta, hållbara och lättskötta våtrumsytor.


Vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse av webbplatsen som möjligt. Alcro målningssystem för våtrum klass VA ska användas på väggar som utsätts för vattenstänk, våtrengöring, kondensvatten eller hög luftfuktighet t ex väggar i tvättstuga, toalettutrymmen och tak i bad- och duschutrymmen. Vi listar och reder ut vad du får- och inte får göra när det är dags att måla om ditt badrum. Underlag, golv och vägg. Kan man ha tätskikt i utrymme utan tröskel?


Spånskiva på golv av kvalitet V313-P5. Hur förstärker man underlaget i ett så gammalt hus?

Skiva på vägg som är fukttålig. Håller på fundera på att renovera badrummet och jag kom till taket. Jag har betongväggar i källaren som jag tänkte kakla på och i taket NU är de gips skivor. Ett målat badrum ger dig möjlighet att enkelt ändra utseende på badrummet. Tänk på att alltid använda godkända målningssystem för våtrum.


Se våra produkter för våtrum nedan. Kulörval i badrum – skapa en lyxig känsla med hjälp av färg! Exempelvis bör man inte måla över kakel med färg eller måla om badkaret.


Det finns nämligen ingen garanti att färgen då kommer att hålla eller att badrummet kommer att godkännas utifrån den standard som gäller för målning av våtrum. Däremot är det inga problem att måla väggar eller tak med våtrumsfärg. Oavsett kulörval, stil och atmosfär – ska du måla badrummet måste du använda färg som är anpassad för våtutrymmen.


LADY Aqua ingår som en del i Jotuns godkända våtrumssystem. Att leka med färger är otroligt roligt, och inte minst spännande när man ser hur olika uttryck badrummet kan få bara med hjälp av små kulörändringar. Hur måla badrum Fräscha upp badrummet med färg. Måla väggarna i badrummet istället för att kakla dem. Det är indelat i två grupper, VT och VA, där VA är avsett för väggar och tak i badrum som utsätts för lättare vattenstänk och fuktighet.


Som exempel kan också nämnas ytor i tvättstuga, kök, vid handfat etc. Så målar du väggar och tak ‒ steg för steg. Om du ska måla väggar och tak kan det vara bra att läsa mer om processen och måleritekniken här. Det är nämligen lätt att bli för ivrig med att komma igång med måleriarbetet och då kan man glömma viktiga steg som täckning, spackling och rengöring. Oavsett vilken typ av våtrumstapet ditt badrum har så går de alldeles utmärkt att måla med våtrumsfärg.


Detta gör att du enkelt kan få eleganta och fräscha väggar även i badrummet. Använd med fördel vår högkvalitativa våtrumsfärg Lady Aqua från Jotun. Då får du även garanterad täckning på två strykningar.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения