среда, 7 февраля 2018 г.

Kvinnor smartare än män

Forskare har slagit fast att kvinnor har högre IQ. De har själva alltid trott det – och nu har tiden gett dem rätt. Kvinnor är smartare än män. De senaste hundra åren har intelligenskvoten för både män och kvinnor stigit, men snabbare för kvinnor , säger professorn James Flynn.


Det är några av förklaringarna till varför kvinnor överallt i världen lever längre än män.

I de rikaste delarna av världen lever befolkningen i genomsnitt 1år längre än i de fattigaste. Bevisar det att kvinnor är smartare ? Eller att män är smartare ? Det syns ju faktiskt utanpå! Vi kan nog bli smartare allihop, om vi lär oss mycket mer om oss själva och lite mer om det motsatta könet. Resultatet visar att män världen över överskattar sin egen intelligens och tror att de har högre IQ än vad de egentligen presterar i intelligenstest. I genomsnitt hade kvinnorna i studien fem poängs högre intelligenskvot enligt IQ-testerna än vad de själva trodde.


Män är smartare än kvinnor.

Så skulle en i alla fall tro att det är när en läser listan på årets Nobelpristagare. Och så brukar det oftast se ut. Jag kan förstå att det var så förr i tiden då det var vanligare att det var män som hade högre utbildningar och det var de som forskade.


Påfrestningen som den moderna kvinnan utsätts har därmed gjort att hjärnan utvecklats och individen blivit smartare , enligt forskaren. En annan förklaring som ges är att kvinnor alltid varit intelligentare än män. Men att det först nu det tar sig uttryck i faktiska resultat. Det krävs dock mer data, för att säkerställa resultaten.


Förlåt alla män , men det verkar som om kvinnor är smartare än män när de vistas i närheten av vatten, att kvinnor har en mer realistisk bild av sin förmåga. Och framför allt: när kvinnor badar eller ger sig ut på sjön eller havet så fattar de att det är mindre lyckat att dricka alkohol. Man börjar ställa sig frågan vad det är som gör att kvinnor fått det så socialt mycket bättre än män. De är nämligen något vassare än männen på Trivial pursuit. Det globala internetexperimentet var visserligen inte helt vetenskapligt.


Under fem månader besvarades över miljoner frågor på nio språk i en gigantisk version av frågesportspelet. Dessutom arbetar kvinnor mer deltid än män , tar ut merparten av föräldrapenningdagarna och VAB-dagarna, samt har fler sjukdagar. Detta leder till en lägre årsinkomst än män.


Man kan se att den stora skillnaden sker vid barnafödaråldern, säger Lena Bernhardtz.

Den lägre årsinkomsten leder i sin tur till en lägre pension. Smarta kvinnor är nämligen mer benägna att leva ensamma. Läs även irriterande saker folk säger till singlar Forskningsstudien, som publiceras i Personality and Social Psychology Bulletin, avslöjar att män tenderar att inte våga dejta intelligenta kvinnor – framför allt kvinnor som är smartare än de själva. Ja, kvinnor har högre IQ än män.


Det moderna samhället har gjort både män och kvinnor mer intelligenta, men vi blir smartare mycket snabbare. En förklaring tros vara vår förmåga att göra flera saker samtidigt. Studien visar att kvinnor är bättre än män att hålla en jämn fart under Vasaloppet. Männen åker fortare än kvinnorna fram till Evertsberg, alltså första halvan av loppet, men där efter hämtar kvinnorna upp. Studien är bland annat gjord av Tomas Carlsson, idrottsfysiolog vid Högskolan Dalarna, som berättar hur de har gått till.


I alla tider har mannen betraktats som det starkare könet. Men vetenskapen pekar snarare på det motsatta. Omfattande forskning visar nämligen att kvinnor rent biologiskt är överlägsna männen inom flera områden – här är exempel! Hunter har tittat på en rad andra studier i ämnet och hittat flera exempel.


Forskning har bland annat visat att kvinnor behåller mer styrka i sina ben efter att ha sprungit exempelvis ett maraton. Josefin Holmströ”Spelar det någon roll om män har högre IQ än kvinnor ? Ny forskning visar att mäns hjärnor är något större än kvinnors. Vissa tolkar det som att männen faktiskt är smartare. Ofta pratar kvinnor på utan att männen har förstått och vips är kvinnorna färdig att ta ett beslut medan männen fortfarande sitter och fouserar och analyserar och har svårt för att bestämma sig.


Ibland är det bra att grotta ner sig i detaljer-ibland inter- det gäller både män och kvinnor. Men män vill gärna tro att deras.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения