понедельник, 12 февраля 2018 г.

Muntlig presentation ämne

Ska göra en muntlig framställning som inte får vara mer en 3-min lång. Jag skulle vilja hitta ett ämne som förvånar, chockar eller får folk att reagera. Kanske något kul, eller något mer provocerande. Nu ere så att vi, i svenskan, ska redovisa muntligt om ett ämne som vi själva får möjligheten att välja. Men nu till probleeeemet.


Jag vet inte vad jag ska redovisa om, fan. Hjälp mig att komma på ett smidigt med ändå reflekterbart ämne snabbt, plix. Möblera om” så att det passar ditt ämne och din publik.


TIPS: Kort och koncis är också bra när du vill göra en sammanfattning i en längre presentation , t ex i början och slutet, fast då behövs inte så mycket metodbeskrivning. Här kommer några tips som kan hjälpa dig förbättra dina korta muntliga presentationer : 1. Anteckna allt du kommer på om ditt ämne. Använda gärna nyckelord. Om du till exempel ska tala om hundar gör du bäst i att avgränsa ämnet , exempelvis till hunden som husdjur, en hundras eller liknande. Nu är det dags för dig att hålla din presentation.


Muntlig presentation ämne

Dubbelkolla så att dina länkar fungerar som de ska i början av lektionen. Ta med din skriftliga presentation som stödtext men undvik att läsa av texten. Tänk på ögonkontakt, ditt kroppspråk, se till att artikulerar (prata tydligt) och ta det lugnt. Andra tips mottages gärna, annars får ni gärna säga vilket ämne ni helst lyssnat på.


Länder och kulturer skiljer sig åt, vilket framförallt blir tydligt när man flyttar från ett land till ett annat. Vad är det som är typiskt för just din kultur eller ditt land? Din uppgift är att hålla en muntlig presentation på cirka 4-minuter!


Att du är presentationen , låt inte PowerPoint vara presentationen. I en muntlig presentation är starten grymt viktig – dels för att sätta ramen kring presentationen men också för att ge sig själv en bra start och känna flyt – flow. Budskapet Ska vara kärnfullt. Gärna begränsat till ett budskap, en tes som du vill presentera.


Du ska veta att minuter är väldigt kort tid att göra en bra presentation på. HLR och liknande är ett bra ämne så hinner du aldrig igenom det viktiga på den tiden. Om du tycker att frihetsgudinnan är intressant så välj den, då kan man välja att hoppa över grejer när du märker att tiden blir knapp. Det finns olika infallsvinklar när det gäller hur man ska starta igång en kurs. Muntlig presentation Svenska 1. När det gäller svenska kan det till exempel handla om att komma igång med läsning så fort som möjligt eller att låta eleverna börja skriva så att man får en uppfattning om deras förmågor på det området.


Muntlig presentation ämne

Att välja ett ämne för din spanska muntlig presentation kan verka svårt i början, utan förträngning ner kan det lätt. Spanska talas i länder, och antalet människor som talar språket är på uppgång, som ger dig många valmöjligheter i presentationen ämnen. En muntlig presentation är inte en talad text utan har sin egen logik och erbjuder andra medel att nå ut med budskapet i den talade situationen.


Det är därför viktigt att anpassa sin presentation efter de förutsättningar som råder i den aktuella situationen. Utmaningen med en muntlig presentation är ofta att få en helhet där alla delar hos dig stöttar samma budskap. Ta reda på så mycket som möjligt om de som du ska presentera inför. Vad förväntar de sig, vad kan de om ämnet och vad vet de om dig? I muntliga presentationer är det extra viktigt med en tydlig struktur.


En lyssnare måste uppfatta informationen direkt och kan inte gå tillbaka om han eller hon missar något. Strukturen gör det enklare för lyssnaren att följa med och förstå. En informerande presentation har tre delar: en inledning, en presente-rande del och en avslutning. Avsluta gärna genom att summera din presentation i korta ordalag.


Skriv inte hela meningar på det papper som du ska ha som manus. Då är risken stor att du börjar läsa innantill. Fundera över om du vill använda hjälpmedel! Exempel whiteboarden, overhead eller dator. Hur håller man ett informerande tal?


Särskilt lämplig för SVAoch SVE01.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения