вторник, 6 февраля 2018 г.

Familjebehandling utbildning

Familjebehandling utbildning

Utbildningen leds av Johan Waara, leg. Johan arbetar vid Uppsala universitet med olika utbildningar (psykologer, läkare, socionomer, lärare m.fl.), med särskilt fokus på kommunikation. Johan har flera gånger fått pris för sina pedagogiska insatser.


Kostnadsfria utbildningar länkas. Svenska föreningen för familjeterapi SFFT, tar ej ansvar för kvaliteten på listade utbildningar. Omsorgsföretaget Humana ger en utbildning i IHF som är tre dagar. Efter utbildningen ingår handledning på telefon en gång per vecka samt ärendehandledning på plats en gång i månaden.


Det krävs certifiering för att använda IHF. Certifieringen måste förnyas vartannat år. I kursen lär du dig teorier och begrepp som kan användas för att bättre förstå och analysera familj och familjebehandling. Du får verktyg att kritiskt granska modeller för evidensbaserad praktik så att du bättre kan bedöma, anpassa och utvärdera psykosociala insatser.


De flesta av utbildningarna vänder sig till dig som redan är utbildad familjeterapeut och söker någon form av fortbildning. Men vissa kurser passar också för dig som är nyfiken på yrket och vill veta mer. Oftast handlar utbildningarna om hur du ska förstå din roll och hur du skapar rätt ton i samtalet.


Hur var utbildningen ? Oftast är familjebehandlare i grunden socionom med påbyggnadsutbildning i terapi. Våra behandlare kan då arbeta i en intensiv familjebehandling med flera behandlare som har olika roller i arbetet med familjen. Syftet med insatsen är att undvika en placering utanför hemmet. Stiftelsen Funktionell Familjeterapi ger utbildning , handledning och certifiering i metoden.


Familjebehandling utbildning

Information finns på FFT Sveriges webbplats. Det finns inga formella krav för att utbildas i FFT men relevant grundutbildning förordas. Funktionell familjeterapi (FFT) är en i forskning väl förankrad familjebehandling när barn eller ungdom uppvisar relationsförsvårande beteenden, t ex bråk och konflikter, skolk, missbruk.


Målsättningen med behandlingen är att få till en förändring genom att förbättra relationer och kommunikation i familjen. Familjebehandling är alltid kostnadsfri för familjen. Om du eller ditt barn redan har kontakt med socialtjänsten kan du tala direkt med din socialsekreterare om att du önskar familjebehandling.


Sverigehälsan presenterar här en utbildning för dig som vill ha bra och nödvändiga KBT-verktyg för att arbeta med familjer. Beteendeproblem av olika slag uppstår ofta inom familjer. Oavsett hur många medlemmar en familj har så är det viktigt att alla mår bra, uppvisar fungerande beteenden samt at.


För att kunna erbjuda familjebehandling krävs att anordnaren är godkänd av kommunen. Det innebär bland annat att alla familjebehandlare ska ha rätt utbildning och erfarenhet och att de ska vara tillgängliga för familjebehandling minst en kväll i veckan. Personalen ska iaktta sekretess och tystnadsplikt. Du som äger behörighet till denna utbildning skall arbeta löpande inom, för utbildningen relevanta, områden så som socialtjänst, skola, elevhälsa, BUP, HVB-hem eller något annat motsvarande. Du bör ha grundläggande kunskaper inom KBT, beteendeanalys och samtalsmetodik.


Denna uppsats avgränsas till hur familjebehandling bedrivs i olika verksamheter. På familjebehandlingen kan ni som familj få behandling och vägledning av familjebehandlare med adekvat utbildning och lång erfarenhet av arbete med familjer. Vad är familjebehandling ? Behovet av stöd utreds av socialsekreterare på familjeenheten som sedan fattar ett beslut om bistånd enligt socialtjänstlagen.


Landets ledande utbildningar inom friskvår kost, stresshantering och mindfulness. Distansutbildning med fokus på arbetslivet.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения