пятница, 2 февраля 2018 г.

Tvångsgifte islam

Tvångsgifte islam

Ingen fader eller moder har makt att tvinga deras son eller dotter att gifta sig mot hans eller hennes vilja. I dag kryllar debatten av aktörer som relativiserar hedersvåldet eller kryddar sina motbjudande argument med okunskap kring den avgörande skillnaden mellan att vara kritisk mot islam och att hata muslimer. Många flickor gifts bort långt före puber­tet­en. UNICEF ar­betar för att för­ändra atti­tyder, på­verka lagar och se till att barnen får gå i skolan. Varit FN soldat is flera muslimska länder samt även i Mali och Irak nyligen och sett den extrema destruktivtet och icke tolerans det för med sig.


Det har däremot de åtta riksdagspartierna och deras respektive kvinnoförbund eller liknande. Medan de är tysta är det dock Fi som ställs till svars för att inte ”ta strid och driva de här frågorna”. Men detta är för det första inte en kvinnofråga och för det andra inte heller en fråga om islam , eller ens religion.


Hemskt att vi låter detta få fotfäste i Sverige, finns inte ett enda fungerande muslimskt område eller land i världen. Det är islam dom är hat, hot och förtryck. Kolla hur svenska förorter ser ut.


Kompakt kvinnoförtryck och intolerans mot allt som inte är islam. Rekommenderar att läsa Koranen. Sommarlovet är en period då man vet att många unga som lever i familjer med hederskultur riskerar att giftas bort utomlands mot sin vilja, trots att det är. Jag har länge trott att de kristna lever mer jämställt än muslimer.


Att många muslimska kvinnor och flickor lever under förtryck och med t. Den syn kan jag tänka mig är vanligt bland kristna som inte har kunskap om Islam eller andra religioner. Kvinnor mördas för att de gift sig med män de själva valt, för att de vägrat ingå tvångsgifte , för att de skilt sig från män som misshandlat dem, för att de flirtat, visat brist på lydnad eller för att de tillåtit sig själva att bli våldtagna. Vi måste få kritisera islam. Islams budskap var och är tack vare Muhammeds insats tydligt gällande kvinnans rättigheter.


Tvångsgifte islam

Ingen som seriöst studerar islam kan undgå att se profetens enorma ansträngningar för att undanröja alla svårigheter och traditioner som missgynnade kvinnan. Islam nämns även i Massutmaning, skaffa glasögon, och ta av dig skygglapparna. Ingen vidare start för ett samtal om ett känsligt ämne. Nu satsar Länsstyrelsen och Brottsofferjouren på en kampanj för att få utsatta personer att söka hjälp.


Vid Fadimegalan i Göteborg under söndagen den februari kommer Gustav Fridolin, Utbildningsminister (MP) att medverka. En gest av generositet från GAPF, Glöm Aldrig Pela och Fadime. Fridolin ges en unik möjlighet att en gång för alla ta ut avståndet till islamister och andra som nyttjar islam i förtryckets namn. Först vill jag säga att jag aldrig påstått att islam är ondskans religion, utan att den ”verkar vara ondskans religion. För vad skall vi annars tro när vi ständigt via media dagligen blir påminda om självmordsbombare, talibaner, Boko Haram med flera terroristgrupper samt Islamiska statens framfart i mellanösterns länder”.


Det räcker inte med att muslimer får ha sin tro och be sina böner utan att bli förföljda. Islam är inte bara religion och privatsak. Islam kräver en anpassning av hela samhället, i den mån muslimerna inte stänger in sig i egna enklaver. Slöjan fungerar i det sammanhanget som på en gång uniform och stridssignal. Här samlar vi alla artiklar om Tvångsgifte.


Fler artiklar hittar du i följande artikelserier: Terrorn i Europa, Debatten om barnäktenskap och Integrationen i Sverige. Andra ämnen som ofta förekommer i artiklar om Tvångsgifte är Hedersförtryck, Hedersvål Människohandel och Myanmar (Burma).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения