пятница, 16 февраля 2018 г.

Böner för olika situationer

Låt ditt namn bli helgat. Ge oss i dag det bröd vi behöver. Och förlåt oss våra skulder, liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss. Bönesuckar i olika situationer. Men kanske har du inte bett den på många år och glömt bort orden.


Man blir aldrig för gammal för att be den, men det finns många andra böner man kan ha till hjälp om man har svårt att hitta orden själv.

Nedan följer ett axplock av böner att be vid olika tider och tillfällen i livet. Hjälp mig att kunna slappna av och vara stilla iför Dig. Förlåt mig alla dessa tankar och känslor som är orena och som hindrar mig från att ta emot bönens Ande.


Fyll mig istället med Dig själv. Ge mig gåvan att tro på Dina löften om bönhörelse. Ge mig kärlek till de människor du manar mig att be för. Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.


Läs mer i vår cookiepolicy. Bönen som vaksamhet, uppvaknande och lyssnande gör det möjligt för oss att fokusera, att återcentrera våra önskemål och sammansmälta dem med kärlek.

Bönen är ett sätt att förbereda våra hjärtan för den vaksamhet som kärleken kräver av oss i olika situationer. Gu vi tackar dig för alla nyårsfester och för alla bra tv-program som hållit oss sällskap under helgerna. Vi tackar dig för relationer som stärker och att din kärlek bär. Vi ber för alla som gör gott och som på olika sätt bidrar till en bättre värld. Bönen är ofta formulera men kan också vara ordlös (se kontemplation) och kan utföras enskilt eller tillsammans med andra, i hemmet eller i en byggnad tillägnad religionen (tempel, kyrka, moské, kloster, etc).


Bönen kan således ha många olika ändamål, och olika religioner och traditioner har utformat bönen på många olika sätt. Där kan du samtidigt skriva en bön eller tanke, som andra också kan läsa. Du är alltid anonym på bönewebben. Någon annan kan be för dig. När livet är jobbigt kan din bön ge hjälp och kraft från Gud.


Men ibland underlättar det om någon annan vill formulera bönen. Sammansvärjningar och böner för alla tillfällen. Vi ber särskilt för våra systrar och bröder som utvisas mot sin vilja till länder med svår förföljelse. Tack för att du står på deras sida.


Bibelns böner är värda en närmare granskning. EN OROLIG kvinna, en kung och Guds egen Son frambar de böner som vi nu skall undersöka lite närmare. Bakgrunden till bönerna var olika , men alla inbegrep situationer som vi kan råka ut för i våra dagar.


Vad kan vi lära av dessa exempel?

Men böner måste fylla vissa krav, om de skall vara godtagbara för Gud. De måste först och främst riktas uteslutande till Gud – inte till Jesus, till ett ”helgon” eller till en avgud. Läs en bloggtext om bön och förbön. Lyssna till en andakt om bön och om att be.


Böner för olika situationer. En vanlig modell för kristen bön är Herrens bön (Vår Fader) som tillsammans med Jesusbönen används i nästan alla samfund. Boken innehåller en samling böner från olika tidsperioder, från den första kristna tiden till nuti från olika delar av världen och från olika kristna traditioner.


Genom ett index kan man finna böner för olika situationer. Att ge plats för mångfalden är inte detsamma som att överlasta varje gudstjänst med varje tänkbart inslag, utan att välja och variera också över tiden. Församlingen kan ha många andra former för gudstjänst som öppnar för närhet och relationer för människor i olika situationer och åldrar, t.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения