среда, 7 февраля 2018 г.

Pension vid 61 eller 62

Vi erbjuder expertrådgivning för ditt pensionssparande. Find What Is Pension on DownloadSearch. Vill du sluta jobba redan vid eller år? Det kan du som tillhör vissa årskullar eftersom både bank- och försäkringsområdet har avtal för förtida pension. Men möjligheten kommer att försvinna i båda avtalen.


Grundprincipen för inkomstpensionen – den allmänna pensionen – är att det ”kostar” procent för varje månad man går i pension före års ålder.

Det blir minus procent livet ut för den som går vid -årsdagen. Inte så kul med en självvald lägre pension resten av sitt liv. Tänk också på din tjänstepension. Det beror på att du som är mellan och år inte får tillgodoräkna dig det förhöjda grundavdraget.


Skatten kan också bli onödigt hög om din arbetsinkomst och din pension tillsammans blir högre än gränsen för statlig skatt. Normalt upphör utbetalningarna vid år, eftersom du då har möjlighet att få ut egen pension. Mer information om änkepension hittar du hos Pensionsmyndigheten. Ta ut pension och få pensionärsrabatt.


Att ta ut pension tidigt kan man göra på.

Kåpan Tjänste går att ta ut från tidigast års ålder, livsvarigt eller kortare tid. Senast vid år ska den börja tas ut. Om du inte gör någon ändring betalas den ut med automatik från år i fem år. Jobbar du vidare efter sätts inte mer pengar av till någon av pensionsdelarna. Där får du fylla i från när utbetalningarna ska starta, hur länge pensionen ska betalas ut och dina kontouppgifter.


Att tänka på om du vill ta ut pensionen före Du måste sluta arbeta, eller bara arbeta lite grann. Om du vill ta ut din pension innan du har fyllt år måste du sluta arbeta i pensioneringssyfte. Jan: Om jag går i pension vid är det då mest fördelaktigt att börja ta ut pengar från allmänna pensionen eller tjänstepensionen. Har varit kommunalt anställd i år och är snart 61.


Kristina Kamp: Hej Jan, Jag skulle tänka så här om jag var du. Och skillnaden blir stor på bara ett eller ett par år. Om du väljer att sluta jobba helt vid blir din allmänna pension till exempel procent lägre per år, livet ut, jämfört med den pension du får om du väljer att jobba till 65-årsdagen. Genom att ta ut pension redan från år hinner han få ut miljoner fram till den hypotetiska dödsdagen vid år.


Lägre inkomst – Att gå i pension vid år innebär att månadsinkomsten minskar med ungefär en fjärdedel jämfört men om man hade fortsatt arbeta till år. Det är ett matematiskt samband där pensionen ska räcka till fler utbetalningar genom att man är kortare tid som yrkesverksam och längre tid som pensionär. Du får högre pension ju längre du väntar med att ta ut den Fel, det är månadsbeloppen som blir högre, men sammanlagt blir det ett statistiskt nollsummespel. Ett argument för att ta ut pensionen redan vid års ålder och spara dessa pengar, är att du då får ett kapital som du kan komma åt med hela beloppet på en gång om du exempelvis vill köpa en bostad.


Slutbetalning vid år och månad är ett pensionsbegrepp som har etsat sig fast hos många.

Finns det några generella fällor vid tidig pensionering och hur rundar man dem? Din tjänstepension blir lägre om du går i pension före år eftersom din arbetsgivare slutar betala in pengar till din förmånsbestämda ålderspension när du avslutar din anställning. Om du däremot går i pension mellan och års ålder blir din tjänstepension slutbetald. Om det i prognosen står att du kommer få garantipension på mer än några hundralappar, så blir förtjänsten väldigt liten av att jobba vid ­are, säger Arne Paulsson på Pensionsmyndigheten. Garantipensionssystemet skapades för att även de som haft väldigt låga löner eller inte jobbat alls skulle klara sig när de gick i pension.


Läs mer om a-kassa och pension bland frågor och svar hos Pensionsmyndigheten. Privat pensionssparande har inte någon koppling till om du arbetar eller inte. Du kan ta ut pengar som du vill.


A-kassan påverkas inte här.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения