четверг, 15 февраля 2018 г.

Förälskelse faser

I förälskelsen luckras gränserna mellan det egna jaget och den. Serotoninen sjunker istället, och det är det som gör att du låser på en person. Förälskelsens psykologi. Fasen håller i sig i år- år, sen sjunker nivån och vi upptäcker saker vi retar oss på. Saker som varit där helt iden, men som du inte har märkt på grund av förälskelsen.


En annan fas är långvarig kärlek. Känslan av eufori som infinner sig vid en förälskelse kan göra det svårt att fokusera på annat. Ulf Ellervik, som är professor i organisk kemi vid Lunds universitet, säger att det går att dela in det som vi kallar för kärlek i tre olika faser – lust, förälskelse och den långvariga relationsfasen. När det finns en stark igenkänning mellan två personer kan förälskelse uppstå, enligt psykologen Anette Utterbäck. Det kan handla om värderingar, personlighetsdrag eller mål.


Och är båda personerna i harmoni med sig själva är också sannolikheten större att de faller för varandra. Mer om det i nästa punkt. Till en viss nivå skiljer sig inte symtomen från normen rörande naturlig blind förälskelse. Men ibland omvandlas denna naturliga fas till förälskelse som en psykologisk term.


Kanske är det ett resultat av genusdebatten som fått många författare att beskriva förälskelse och ömma känslor även utifrån ett manligt perspektiv. Omvälvande härlig – eller smärtsamt obesvarad. Sedan sätter våra kroppar stopp, annars skulle vi bränna slut på vår energi.


Det finns flera olika modeller som beskriver hur grupper, och därmed relationer, utvecklas i olika stadier eller faser. De börjar ofta med en ny, omogen grupp tills gruppen blir mer samspelt och mogen. De olika modellerna kan variera i utformning och antal faser. Här kommer du få lära dig mer om modell med tre huvudfaser och två vilofaser.


Förälskelse faser

Tack för allt, ni är bäst! Sagan Vardagspuls har kommit till sitt slut. För oss som har arbetat med Vardagspuls har det varit ett väldigt roligt äventyr.


Kärlekens olika faser Upplev kärleken på Bohusläns museum i Uddevalla. Den älskade är fantastisk, överraskande och underbar. Detta är passionen och den är en viktig del i att stärka en relation. Genom passionen vaknar kärleken. Men kärlek är en djup känsla, något som är starkt och beständigt.


Förälskelse faser

Tillsammans fungerar de som en slags volymkontroll för känslor som dessutom styr bland annat sömn, blodtryck, kroppstemperatur och aptit. Vid en förälskelse rubbas allt, då dopamin och noradrenalin rasar i höjden medan serotonin minskar. När vi träffar vår romans dunkar hjärtat kraftigt, vi blir svettiga i handflatorna och vi rodnar. Det gör att förälskelsen gradvis klingar av och även om vi svär på att vi kommer att vara förälskade för evigt, så sjunker så småningom nivåerna av signalsubstanserna.


De flesta djur har en förälskelseperiod från minuter upp till veckor. För elefanter varar denna fas i tre dagar medan hundar kan få flera månader av lycka. Fjärilar i magen och ett bultande bröst känner du säkert igen om du någon gång har varit kär. Faktum är att det händer många spännande saker i kroppen när. Han känns som en främling.


Jag funderar på varför och tror att i hans fall måste det vara så.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения