среда, 19 августа 2015 г.

Älskad av lohengrin

Älskad av lohengrin

Han berättar historien om den heliga graal för dem och avslöjar sig själv som Lohengrin , riddare av den heliga graal, son till konung Parsifal (In fernem Land). Tiden för hans återvändo har kommit, han har dröjt sig kvar bara för att bevisa Elsas oskuld. När han sorgset tar avsked från sin älskade brud dyker svanen åter upp. Lohengrin Dreams är opera och Wagner på ett oväntat sätt när tre dansare, två akrobater och en operasångerska tolkar Wagners historia om Elsa av Brabant. Lohengrin segrar, gifter sig med Elsa på villkor att hon inte frågar honom om hans namn och härkomst, och kämpar därefter framgångsrikt mot ungrare och saracener.


När Elsa ställer den förbjudna frågan avslöjar Lohengrin för henne och kungen vem han är, och far bort med svanen för att aldrig återvända. Bara ett par ord går att urskilja: ”Lieber Schwan” ( älskade svan), som Lohengrin säger till Elsa när han måste ta farväl. När nu inte Elsa får veta vem Lohengrin egentligen är så ska inte heller publiken få veta det. Det uppstår en lek med förväntningar där målet är att utröna vilka var och en av aktörerna på scen är. Lyssna gratis på Wouter Hamel – Lohengrin (Touch The Stars, Demise och mer).


Upptäck mer musik, konserter, videor och bilder med den största. I Lohengrin Dreams kommer en modig ensemble med tre dansare, två akrobater och en operasångerska att berätta historien om Elsa av Brabant som anklagas för att ha mördat sin försvunne älskade lillebror och räddas i sista stund av en hjälte, direkt från hennes drömmar, som lugnt seglar in på en svan. Grundaren Rudolf Wall lär ha satt dit den med tanken att Dagens Nyheter inte bara är ett namn. Det är också en avslutad mening, ett konstaterande av vad som hänt.


Därför sätter vi punkt även i vår tid. Lohengrin Dreams jonglerar tro och tvivel, magi och verklighet – allt förpackat i Engelkes förunderliga och säregna estetik med nyskriven musik såväl som av den ständigt närvarande Wagner. Och kanske kommer han till slut… Lohengrin , precis som i operan framseglande på en svan.


Men var kommer han ifrån? Han har the upper han eftersom han vet allt om sin älskade men hon ingenting om honom, och Elsa blir helt utpsykad av detta. Att våga överlämna sig helt till kärleken - fixar man det? Lohengrin gör det (lätt för honom!) men Elsa gör inte det, inte efter att ha förgiftats av tvivel och förnuft.


Älskad av lohengrin

Ah, det är så bra gjort! Hitta låtar, artister och album för richard wagner. Hitta det senaste inomrichard wagner-musik på Last.


Lohengrin ber att Elsa ska återfinna sin förlorade bror, och se! Bokningsavgiften är 2. Svanen dyker ner i floden och träder fram igen som Gottfrie Elsas bror, som hade förvandlats till svan av Ortruds svartkonster. En av våra bästsäljare i Seis am Schlern! Haus Lohengrin ligger i Siusi, km från Ortisei.


Här finns en trädgård och gratis WiFi. Lägenheten har en balkong, utsikt över trädgården, en sittgrupp, en platt-TV med satellitkanaler, ett fullt utrustat pentry med kylskåp och spishäll samt ett eget badrum med dusch. Lohengrin blir genom deras tolkning helt enkelt en fascinerande resa genom hatet som grumlar vår empati. Det blir en resa genom det mest fascinerande av konststycken, och inte en enda gång tänker jag på Hitler.


Eller nationalistiska sattyg. Jag tänker på konsten. På skönheten i musiken, och de enastående sångare som bemästrar Lohengrin.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения