пятница, 21 августа 2015 г.

Senja fiske

Boka Mefjord Brygge, Mefjordvær. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Läs riktiga recensioner - boka nu! Enkel och säker bokning online.


De flesta resorna har vi gjort under på våren då skreien samlas i enorma mängder på ”yttersia” och fisket kan då nästan vara för bra. Sista fiskedagen bjöd på en frisk vind från nordväst, så det var bara möjligt för oss att fiska inne i Mefjorden. Det är en väldigt dramatisk natur inne i. Og leveranse til hoteller og restauranter. Omsetning siste år ca mill. Ta kontakt med Senjafisk: Tlf.


Dessuten er det så vakkert at du vil lure på hvorfor du ikke har funnet vegen hit før. Røye er en fisk i Laksefamilien og den var den første ferskvannsfisken som innvandret til Norge etter siste istid og har fått sitt norske navn etter sin røde farge. Røya er en utpreget arktisk fisk og trives derfor veldig godt i fjellvannene i Nord-Norge. Här på Havsfiskeguiden kan du titta in på vår fiskecampskarta och hitta din drömplats i Norge med bekvämt boende och bra båtar.


Senja fiske

Best time of the year! Planen var att köra ett fiskepass från klockan 21. Andra fiskepasset var väldigt likt det första, en hel del sej och en 6-torskar runt 3-4kg. Unsubscribe from Emil Silenhag? Senja bor i en villa på kvadratmeter.


In a small fishing village called Mefjordvær, you are close to everything the island has to offer. Den gammal norska formen av namnet är Sændja. Betydelsen av namnet tror man kommer från verbet sundra vilket betyder “dela upp”, kanske på grund av att öns västkust delas av så många små fjordar.


Två fisketokiga killar från södra Sverige som tillsammans har upplevt otaliga timmar fiske världen över, både från båt och land. Några exempel på utmärkta fiskeområden är Lofoten, Vesterålen, Nordkap, och de stora öarna Sørøya och Senja. Nord-Norge kännetecknas av orörd natur och ett varierat landskap: Från den karga och nästan trädlösa vildmarken i norr gradvis till det grönskande fjord- och kustlandskapet längre söderut. Det var sådana otroliga mängder fisk i området, mer än vad jag varit med om någon gång tidigare under alla de år vi besökt Mefjord.


Den sista kvällen mojnade vinden helt och jag åkte ensam ut på skreigrundet för ett par timmars fiske innan mörkningen. Vi hittar stalaktiter längs stränderna och sanddynerna vid Ersfjorden bär vittnesbörd om den senaste istiden. Stonglandet som ligger utenfor Sør- Senja. På halvøyas sørvestlige kyst finnes enestående steder for fiske av ulike typer fisk. I och för sig betyder det också att bergen är lite mindre, men det minskar inte upplevelsen!


Senja fiske

Grytetippen 885möh (t.v.) och Keipen 978möh(t.h.) Solen hade flödat flera dagar i rad i nordnorge. Sista dagen av detta sagolika väder hann jag vara på plats och tog tillfället i akt för att gå på en topptur på norra delen av Senja. Däremot är det väldigt ovanligt att man jobbar med jordbruk, skogsbruk, jakt och fiske.


Vår omsorg och sociala tjänster.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения