пятница, 7 августа 2015 г.

Förklara ångest för barn

Få bort din ångest i dag med ljudbok. Du kan uppleva maktlöshet, skam eller oro. Hur man förebygger och behandlar ångest hos barn. Några lämpliga strategier och tekniker för uppfostran baserat på emotionell intelligens kan säkerligen hjälpa oss när det kommer till att förebygga och behandla ångest hos barn.


När det kommer till att utbilda dem måste vi vara medvetna om oss själva.

Många tycker också att det hjälper att berätta om ångesten för någon man känner sig trygg med. Därför kan det vara bra att berätta för en kompis, sin pojk- eller flickvän eller någon i familjen om sin oro och rädsla. När man känner ångest är man ofta känslig för stress. Där har psykologen Karen Young skrivit ett långt inlägg om hur man kan hjälpa barn och tonåringar med ångest.


Istället ska man visa att man förstår och försöka förklara vad ångest är för. Exempel som många kan känna igen sig i är när man skulle lära sig att simma, cykla eller börja övningsköra. I början känns det jätteoroligt och skrämmande men med till och övning blir oron svagare för att till sist klinga av helt.


Men tar ångest över din vardag så är det GA all information finns i länkarna.

Fortsätt läs mitt inlägg så får du veta mer om hur min ångest ( för jag kommer i fortsättningen i texten skriva ångest istället för GAD bara för att vara tydlig ). Träningen kan utföras gradvis och i samarbete med barnet. En annan får ångest vid tanken på att behöva läsa högt i klassen. Det behöver barn träna på.


För en tredje är vägen till skolan hotfull. En fjärde,femte och sjätte har ytterligare andra skäl. Antalet barn som inte kommer till skolan utan blir sittande hemma har ökat och problemet kryper ned i åldrarna.


Exponering, som innebär att barnet i en lugn och trygg situation får närma sig det som skapar oron med små steg i taget. Som försäkringsbolag har Trygg-Hansa all anledning att vilja motverka såväl barnens rädsla som föräldrarnas okunskap. Företaget försäkrar idag vartannat barn i Sverige, och har noterat de ökade problem med ångest och oro bland unga. Ibland vet man vad som framkallat ångesten , ibland inte. Ibland har jag lätt ångest , ibland är den outhärdlig.


Sedan jag och barnens pappa separerade för lite drygt år sedan så har han mått psykiskt dåligt i perioder och gått på mediciner osv. Detta är troligen något som har troligen legat lite latent i många år innan men fick sitt utbrott när jag valde att lämna. För ett barn med ADHD är gränserna mellan bra appar och mindre bra mycket svår att urskilja. Apparaten finns hela tiden i fickan eller nära tillhands.


Att få ”likes” på nätet kan också bli ett sätt för barnet att kompensera för vuxenvärldens kritik.

Den digitala miljön försvårar särskilt mycket för barn med ADD. Att gå till doktorn och sticka i fingret för ett blodprov, kan bli en riktig kamp. För hos barnet kan föreställningen finnas att om det går hål på fingret vid provtagningen, kan den skadan i den intakta kroppen göra att barnet inte kan leva och det skapar ångest , för livet rinner ut genom stickhålet.


Skolans måste ta sitt ansvar – för barnet kan inte göra mer! Jag kan inte nog betona att det är skolan och kommnunen som bär ansvaret för att erbjuda en fungerande skolgång till barnen som stannar hemma från skolan.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения