понедельник, 17 августа 2015 г.

Barnäktenskap religion

Barnäktenskap religion

Ny statistik visar också att det är möjligt med en positiv utveckling på den afrikanska kontinenten. Mål handlar om att minska ojämlikheter i samhället, både inom och mellan länder. Ett av delmålen under mål är att se till att alla människor, oavsett ålder, kön, etnicitet, religion , funktionsvariation, ursprung eller ekonomisk eller annan ställning, blir inkluderade i det sociala, ekonomiska och politiska livet. Barnäktenskap sker bara i vissa länder Nej.


Det sker i Etiopien och Indien så väl som i USA och Storbritannien. Många länder ger dispens från lagstiftad åldersgräns vid äktenskap för människor som tillhör en viss religion. I länder är åldersgränsen för att ingå äktenskap lägre för -kvinnor än för män, exempelvis i Sudan där pojkar får gifta sig vid och flickor vid års ålder.


Sverige införde förbud mot barnäktenskap. Att nazister idag sprider antisemitiska lögner om barnäktenskap och judisk religion är inte konstigt. På 20-talet och 30-talet var myter om judisk pedofili en viktig del av nazisternas retorik. I synnerhet spreds dessa myter i de mest radikala nazitidningarna, som Der Stürmer. En längre fördjupningsuppgift som redogör för äktenskap i olika kulturer.


Barnäktenskap religion

Eleven undersöker olika typer av äktenskap, bland annat arrangerade- och tvångsäktenskap, äktenskap inom olika religioner och kulturer samt barnäktenskap. Förtrycket är djupt rotat i gamla traditioner och har inte med religion att göra. Som till exempel barnäktenskap , om de unga kvinnorna fått chansen att utbilda sig i stället för att gifta sig skulle de kvinnorna kanske vetat att barnäktenskap är ett sätt att bryta mot de mänskliga rättigheterna. Det eftersom att barnäktenskapen hindrar många från utbildning. Syftet med den här uppgiften är att tydligt visa i vilka länder i världen som kristendomen och islam är dominerande religioner , samt under vilka levnadsförhållanden människor lever i länder där religionen är dominerande i samhället.


Varför sker barnäktenskap ? Ofta har det med religion och tradition att göra men även synen på kvinnor och flickor. Det förekommer oftare i fattiga länder och i samband med krig och oroligheter kan en ökning av barnäktenskap ses. Organisationens företrädare började med att anordna möten med lokala religiösa ledare, där de förklarade att barnäktenskapen har förödande konsekvenser för flickor. Traditionen med barnäktenskap lever vidare på grund av religion och fattigdom.


Flickor ses som finansiella bördor. Ett barnäktenskap minskar antalet munnar att mätta, och hemgiften och brudens pris ger en tillskott i kassan för brudens familj. Och givetvis är det en fråga om makt – att skapa ett manligt förmyndarskap för kvinnor. Varje år gifter sig miljoner flickor under år. Det förekommer i områden där vi arbetar och en av våra kärnfrågor handlar om att stärka flickor och därigenom förhindra barnäktenskap.


Enligt flera remissinstanser är fullmaktsäktenskap ett vanligt sätt på vilket ett tvångsäktenskap ge nomförs. Med anledning av detta ändrades kap. IÄL genom att bestämmelsen fick en ytterligare punkt (3) som föreskriver att ett. Staten behöver satsa resurser på att förebygga och bekämpa den barnmisshandel i form av omskärelse och barnäktenskap , det kvinnoförtryck, de massmord på oliktänkande och den bestraffning av personer med en hbtq-läggning som religioner legitimerar och som religiösa grupper står för. Indien är det land med flest barnäktenskap varje år, enligt organisationen Girls not brides finns över tio miljoner unga kvinnor i Indien som gifte sig innan de fyllt 15.


Religion kan vara en positiv kraft för jämställdhet På många håll i världen försvåras kampen för kvinnors rättigheter. På internationella kvinnodagen vill vi påminna om att vi behöver stötta dem som arbetar för förändring inom religiösa samfun skriver Erik Lysén idag i en debattartikel.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения