пятница, 21 августа 2015 г.

Barn med föräldrar i fängelse statistik

När barn kommer i kontakt med Kriminalvården måste våra höga säkerhetskrav kombineras med barnens integritet och rätt till sina föräldrar. Det ställer höga krav på oss. Vi arbetar för att skapa möjligheter för intagna att åtminstone till viss del ta sitt föräldraansvar, men vi har också ett ansvar för att barn inte far illa.


Barn har rätt till kontakt med båda sina föräldrar , även när den ena sitter i fängelse. Däremot kan ett barn aldrig tvingas mot sin vilja att besöka en förälder i fängelset.

Det är den förälder som sitter i fängelse som måste ansöka på sin anstalt om att barnet ska få komma på besök. Barn till föräldrar som döms till fängelse löper betydligt större risk att själva begå brott eller inte få jobb, jämfört med barn vars föräldrar får andra typer av straff. Statistiken handlar om barns familjer, separationer mellan föräldrar , gemensam och ensam vårdna geografiskt avstånd mellan barn och föräldrar , barn med svensk. Här är databasen för den aktuella jobb i kategorin Väggar. Lägg till din beställning så får du anpassade erbjudanden, ta reda på priser och jämför.


Om ett barn under år ska besöka någon i fängelse ska vårdnadshavarna först godkänna besöket. Till ett häkte kan ett barn komma på besök utan godkännande från vårdnadshavarna. Ett barn som besöker någon i häkte eller fängelse behöver vanligtvis ha med sig en vuxen person.

Saknar både min mamma och pappa. De sitter i var sitt fängelse för ett brott som är omänskligt, fast det inte var planerat. De båda är snälla med stora hjärtan men de blev påverkade av andra som stod oss nära.


Mina föräldrar skulle aldrig begå ett så stort brott som de har gjort nu. När man som barn har mamma, pappa eller någon annan i familjen i fängelse eller häkte väcker det ofta en massa olika känslor. Oavsett hur just du känner så är det bra att du vet att det finns någon att prata med , du kan alltid prata med oss på Bufff.


Vi frågar barnen bland annat om situationen i skolan, vad de gör på fritiden och hur de mår. Svaren på frågorna kan även kopplas till uppgifter från deras föräldrar , till exempel föräldrarnas yrke, utbildning och hur familjen bor. Det visar en ännu opublicerad studie som SVT Nyheter tagit del av. Till skillnad från barn i andra utsatta livssituationer, saknas specifikt stöd här i Jönköpings län till just denna grupp barn. I många fall har barn arresterats för att de följt med en förälder som har arresterats eller för att de sökt asyl i ett annat land.


Det händer också att barn hamnar i fängelse på grund av sin ras, religion, nationalitet, etniska tillhörighet eller politiska åsikter. Det finns idag en växande insikt om att det inte är nödvändigt. Tiotusentals barn varje år har en förälder som sitter i fängelse eller finns inom frivården.


Barn med föräldrar i fängelse kartläggs. Nu ska barnens behov kartläggas av Socialstyrelsen.

Att samhället kan stödja och skapa trygghet för dessa barn och unga är otroligt viktigt. Barns möjligheter i livet påverkas i stor utsträckning av att ha en förälder i fängelse. PStockholm rapporterar idag om en studie där den här gruppen jämförs med andra unga. Den visar på ökad tonårskriminalitet, och minskade chanser att ta studenten. Den här gruppen har vissa behov och förutsättningar som kan se annorlunda ut jämfört med andra barn.


Eftersom amerikansk lag förbjuder att barn sitter tillsammans med sina föräldrar i fängelse separeras barnen till illegala migranter från sina föräldrar. Bilderna på barnen i förvar har väckt enorma reaktioner i USA. Så bearbetar barn att en förälder sitter i fängelse.


Studien på barn med föräldrar som sitter frihetsberövade rekommenderar starkt att barnen ska behålla kontakten med sin intagne förälder. I studien föreslås också att barn med frihetsberövade föräldrar ska erkännas som en grupp med särskilt behov av stöd. Efter samtal med personal inom kriminalvården har jag kunnat konstatera att barn till dem som frihetsberövats ofta inte blir tillräckligt sedda i kriminalvårdens verksamhet och det har även framgått att de frihetsberövades kontakt med sina barn inte alltid utgått från barnens behov.


Det är således ett stort antal barn som påverkas av kriminalvårdens verksamhet. Utbildningar kring barn och unga. Vi tar fram webbutbildningar för dig som arbetar med barn och unga, till exempel om vård vid endometrios, sexuella risksituationer som barn och unga kan befinna sig i och hjälp och stöd till barn som har en förälder eller annan närstående med psykisk ohälsa eller missbruk.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения