вторник, 22 ноября 2016 г.

Act terapi bok

Bokus - Köp böckerna billigare - Aktuella erbjudanden! Alltid ett aktuellt urval av böcker - Köp dina böcker hos Akademibokhandeln! Legitimerade behandlare över hela sverige.


Act terapi bok

Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! GigaGunstig is dé site om Dd Book te vergelijken! Skickas inom 2-vardagar.


Boktipset är platsen för dig som älskar att läsa, recensera och tycka till om böcker. Du får personliga boktips baserade på vad du har läst och gillar, kan enkelt hålla koll på vad du vill läsa och dela med dig av dina tips. Du kan också följa medlemmar som matchar din boksmak och få tips utifrån deras listor, betyg och recensioner. Intresset för ACT ökar inom vården, psykiatrin, psykoterapin, skolan och organisationsvärlden. Acceptance and Commitment Therapy ( ACT ) är en utveckling av Kognitiv Beteende Terapi (KBT) som uppmärksammats i Sverige sedan drygt år.


Act terapi bok

Sverige har legat i framkant vad gäller utveckling och utvärdering av KBT och ACT. Litet ACT -lexikon ACT. ACT står för acceptance and commitment therapy. Det uttalas som engelskans act. Boken innehåller dialoger från terapisessioner, övningar och metaforer, förslag på upplägg av terapisessioner och många praktiska tips.


ACT helt enkelt riktar sig till alla som vill lära sig grunderna i ACT , exempelvis psykologer, socionomer och sjuksköterskor. Fokuserad ACT ger en bra introduktion till ACT -modellens centrala processer och utgör också en värdefull kunskapskälla för mer erfarna behandlare som vill vidareutveckla sina praktiska färdigheter i ACT. Den passar således både studerande och yrkesverksamma kliniker. De tre författarna har utvecklat behandlingsmodellen Fokuserad ACT.


Vi arbetar med båda delarna i terapin. ACT grundar sig på utvecklingar inom psykologin – den vetenskap som försöker förstå, predicera och förändra vad vi gör och hur vi har det. Teorin som utvecklas hela tiden och som ligger till grund för ACT kallas Relationsinramningsteorin (Relational Frame Theory, RFT).


ACT handlar också mycket om att göra och att praktisera det man lär sig. Bestel direct en Bespaar! Till slut lyckades han hitta tillbaka till livsglädjen med hjälp av den terapi han själv arbetar med ACT (Acceptans and Commitment Therapy), en metod som bygger på att skapa ärvaro och mening. Boken visar möjligheterna att hitta frid mitt i all smärta trots att livet inte blev som det var tänkt. Den nya metoden ACT har inom psykoterapin fått ett stort genonslag.


ACT anses ha sina rötter inom KBT men skiljer sig på många punkter. Just som det första ordet antyder är acceptans en stor del inom ACT. Köp boken Fokuserad ACT av Kirk D. Boken bygger på metoder och forskning som visat goda resultat för stresshantering. En stor del av boken handlar om ACT , vilket står för Acceptance och Commitment Therapy som kan ses som en utveckling av KBT.


Det som utmärker ACT är att man i terapin lägger fokus på att lära sig att acceptera jobbiga känslor och tankar istället för att tränga bort dem. ACT används i behandlingen av ett brett spektrum av tillstånd som t ex stressrelaterad ohälsa, smärta, post-traumatiskt stressyndrom m fl men även som parterapi, ledarskapsträning och livsstilscoachning. ACT kan också höja din medvetenhet om dig själv och vad du behöver för att få ett bättre liv. Här förklarar vi de viktigaste begreppen och ger dig några enkla övningar att prova själv hemma. Sidan drivs av Sofia Viotti, leg.


Compassionfokuserad terapi. Jag är utbildad av Paul Gilbert och har ett Post Graduate Certificate i CFT från Derby University. Under flera år har jag föreläst runt om i Sverige om CFT och hållit kurser för psykologer och terapeuter.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения