понедельник, 21 ноября 2016 г.

Kär i kollega på jobbet

Det här tycker de stora företagen om kärlek på jobbet. Vad händer med jobbet om du blir kär i en kollega ? Många företag har bestämda regler för hur kärlek på jobbet hanteras. I en undersökning som Dagens Nyheter har gjort avslöjar några svenska arbetsgivare vad de tycker om kärleksrelationer på arbetsplatsen.


Det där är ju en balansgång.

Många som blir kära i varandra på jobbet har ju redan partners sedan tidigare – där är det viktigt att inte utsätta sina kollegor för att behöva bevara hemligheter. Har du blivit kär i en kollega ? Att träffas på jobbet är väldigt vanligt. Nedan kan du läsa om vad som faktiskt gäller, rent arbetsrättsligt, om att bli kär på jobbet.


Du träffar också Amanda och Stefan som blev kära i varandra på jobbet trots att de båda redan hade en relation. Idag är de lyckligt gifta. En förälskelse på jobbet kan vara fantastisk, men det är viktigt att kunna skilja på kärlek och flirt.

Eftersom vi tillbringar majoriteten av vår vakna tid på jobbet är det inte konstigt att vi ofta möter kärleken där. Om du förväntar dig att människor ska lyssna på dig så måste du också lyssna på dem. När du pratar med någon, vare sig det är en kollega eller en vän, kan kroppsspråk och tonläge avslöja vad en person känner, även om det inte sägs högt. Vad gör man när kärleken slår till på jobbet ? Arbetsplatsen är en het ”giftermålsmarknad”, men det är inte helt problemfritt att bli kär i en kollega.


Här är några av de stora arbetsgivarnas kärlekspolicy. Så förför du en kollega Kär i någon på jobbet ? Då är det dags att starta ett innebandylag eller kopiera något ovanligt. Här är bästa tipsen på hur du charmar kollegan Chefer är oftare otrogna Funderar din partner på att bli chef?


Ett bra sätt att närma sig den andra är att be om hjälp med något. Använd humor och komplimanger. Skicka uppmuntrande mejl! Ge positiv feedback, mejla roliga och glada tillrop och använda humor. Kollegan hör ofta av sig om jobbgrejer.


Förmodligen vågar hen inte ta steget att fråga dig om saker utanför jobbet , det skulle vara för genomskinligt.

Men hen tycker uppenbarligen om dig, på ett eller annat sätt. Så olyckligt kär i en kollega. Kan inte prata med någon på jobbet om det och spricker ju varje dag. Allt jag vill är att få krypa in i hans famn. Vi tillbringar så många timmar av vårt liv på jobbet så det är inte konstigt att vi också blir förälskade där.


Eva Rusz är känd som en av Sveriges största relationsexperter. Men hon har också varit chef vid fyra olika tillfällen och vet själv hur det är att bli kär på jobbet. När jag är på jobbet är min man en kollega som andra. Jag skulle aldrig gå till honom för att prata om något privat och skulle aldrig ge honom en kram på jobbet. Rent formellt har Scania en Code of conduct där en policy gäller par: Man ska inte ha sin partner som lönesättande chef.


Tvärtom har de flesta psykopater vanliga jobb och lever vanliga liv, även om det finns en överrepresentation av psykopater i chefspositioner. Läs också: Är din partner en vardagspsykopat? För Lotta och Johan var det istället en konflikt på jobbet som gjorde situationen ohållbar: - Jag reagerade inte som en kollega utan som en flickvän och blev jätteledsen.


Efter ett och ett halvt år som par och kollegor sa Lotta upp sig eftersom hon ändå hade varit på väg därifrån en tid. Kärlek på jobbet är nog otroligt vanligt eftersom man i princip umgås med sina arbetskamrater nästan större del av dygnet än sin sambo. Vänsterprassel på jobbet är ett alltid lika pirrande skvallerstoff och nästan jämt problematiskt – både för inblandade och arbetskamrater. Skvallret tar fart och ofta rubbas balansen i hela personalgruppen.


Grad av samvaro utanför jobbet. Hur mycket folk umgås på fritiden är intressant. På vissa ställen antas du följa med på en öl med jämna mellanrum för att vara en i gänget, på andra kanske du anses påträngande när du vill ut och festa med arbetskamraterna.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения