вторник, 8 ноября 2016 г.

Hög intelligens tecken

Forskarna går i gång på IQ, mätningar med IQ och kopplingar mellan allt möjligt och IQ - och därför finns det en hel del forskning om intelligens. Här följer åtta vetenskapligt dokumenterade fysiska kännetecken, vanor, egenskaper och beteenden som alla kan kopplas till hög intelligens. Din sarkastiska humor uppskattas nog inte av alla – och kanske kan en anledning vara att sarkasm faktiskt kräver högre intelligens. Forskare har nu kunnat hitta en länk mellan sarkasm och kreativitet och upptäckt att sarkastiska personer är smartare än genomsnittet.


Sanningen är faktiskt att det finns mindre detaljer som tydligt är länkade till hög intelligens – och vissa är i ärlighetens namn väldigt förvånande.

Vi kör igenom tio punkter så kan du få skryta för alla dina polare om du uppfyller åtminstone ett av tecknen. Föreställningen att ett bra minne skulle indikera hög intelligens är bara dumheter, om man ska tro en studie från universitetet i Toronto. Det är viktigt att hjärnan glömmer bort onödiga detaljer och i stället fokuserar på saker som hjälper en att fatta beslut i praktiken, säger Blake Richar en av studiens författare, enligt Independent.


Existensen av ett förhållande mellan ångest och intelligens har redan bevisats i flertalet andra studier och forskningsprojekt. Den här gången utförde psykologerna från Lakehead dock en mycket bredare studie av ämnet. De nådde slutsatsen att höga nivåer av oro är ett tecken på intelligens hos personerna som lider av dem.


Forskaren och författaren Awdhesh Singh har listat tio tecken som enligt honom faktiskt visar om du är intelligent på riktigt.

Det är i en forumtråd på Quora som doktorn, som skrivit en bok om spirituell intelligens , ombads svara på frågan från en läsare. Vad är det egentligen som utmärker högintelligenta personer? Business Insider har vänt sig till forskningen och identifierat åtta vanliga. En imponerande arsenal av svärord kan vara tecken på hög intelligens. Brukar svärorden flöda så ymnigt ur din mun att öronen nästan trillar av på barn och känsliga personer?


Då kan det hända att du har en väldigt speciell hjärna. Dessutom hänger ofta den höga intelligensen ihop med en hög känslighet, något som forskare tror bidrar till en ökad utsatthet i just skolmiljön. Tecken på att ditt barn har en särskild begåvning: Barnet läser och berättar redan i 3-4-årsåldern. Barnet ritar tidigt realistiska teckningar med många detaljer.


Som en del av samma studie upptäckte Satoshi Kanazawa att monogama män var intelligentare än genomsnittet. Att stå emot önskemålet med flera partners visade på en högre intelligens. Detta kunde vara ett tecken på evolution, som den var, eftersom män är biologiskt programmerade att ”sprida sin säd”. Personer som ofta är oroliga har högre intelligens än andra, visar en amerikansk studie.


Forskarna kom fram till att extra intelligenta personer hade lättare att föreställa sig framtida händelser mer detaljrikt, och därför oroade sig i högre grad. Om du är en person som ofta oroar dig är det inte endast negativt, med andra ord.

Att prata för sig själv har alltid associerats till galenskap eller att generellt sett ha någon skruv lös. Istället är det enligt Qurterly Journal of Experimental Psychology inte alls så, snarare raka motsatsen. Att vara slarvig är nämligen ett tecken på hög intelligens , menar en nygjord studie.


Studien slår fast att slarviga personer i högre utsträckning har högt ett IQ. Det är förmodligen därför emotionell intelligens har visat sig vara relaterat till lägre nivåer av ångest. Som biologiska varelser har vi alltid en sexuell dragningskraft. Människor som kan motstå den och hålla sig till en och samma partner är smarta.


Dessa människor står nämligen emot sina egna lustar vilket inte bara är ett tecken på styrka, det är också ett tecken på intelligens. Andra tecken blir resultatet av snabbt tänkande och inlärning, till exempel stort ordförrå vara bra på siffror och ett gott minne. Barnet som lär sig snabbt blir också tidigare än andra med kunskap och insikter, vilket ofta visar sig i intressen, omdöme och humor som normalt hör till högre åldrar.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения