понедельник, 21 ноября 2016 г.

Sexmissbrukare beteende

Den intimitet som kommer från en nära relation med en partner är något som en sexmissbrukare faktiskt försöker att undvika och istället hänger personen sig åt ett sexuellt beteende som har jakt och en objektifiering som en del av sitt uttryck. Men även en person som har en fast partner kan också ha ett sexberoende. Sexmissbruk drabbar kvinnor och män lika ofta. Tecken på sexmissbruk kan vara att personen får svårt att sköta jobb eller skola, skadar sina relationer eller sin hälsa.


Sexmissbrukare beteende

En sexmissbrukare har inte längre kontroll över sitt sexuella beteende. Det finns ett sug och ett tvång som driver hen till att upprepa handlingarna. Om du vaknar på natten och upptäcker att din partner onanerar kanske bara någon timme efter att ni har haft sex, så kan det helt klart vara ett tecken på ett tvångsmässigt beteende. Förmodligen är hen noga med att få dig att känna att du inte ska ta det personligt, att det inte har något med dig- eller attraktionen till dig att.


De här tankarna och beteenden upptar mycket av din tid. Du upplever lättnad när du utfört de specifika sexuella ritualerna, men också känslor av skul skam och ånger. Du har försökt minska eller på annat sätt kontrollera tankar och beteenden utan att lyckas. Medberoendekliniken erbjuder terapi och behandling för känslomässiga beroende tillstånd.


Sexmissbrukare beteende

Som medberoende och sexberoende. Där hänvisar vi till andra tolvstegsgemenskaper. Vad gäller just sexmissbrukande kvinnor och män liknar deras beteende i stort varandras. Men ytterst få som kommer hit är renodlade sexmissbrukare , ofta finns andra problem eller missbruk med i bilden.


Vilka är det som kontaktar er? Alla möjliga, på sistone en del av prästerskapet, som ju tidigare inte vågat kliva fram i ljuset. Hypersexuell störning kan behandlas med testosteronsänkande läkemedel, antidepressiva läkemedel samt beteende - eller samtalsterapi. Behandling kan även ske genom samtal och t. Dessa beteenden ger ofta upphov till ångest, inre oro, och stress, samt förhindrar den beroende att leva livet till sin fulla potential.


Under behandlingen kartläggs sexuella tankar och fantasier samt mönster i det sexuella beteendet, och man ökar förståelsen för orsakerna bakom. Målet är att stärka den friska sexualiteten och att bättre kunna kontrollera skadliga sexuella beteenden. Det säger Erik Sundby, ägare och grundare av Cybersex Detox, en del av hans behandlingsklinik för sexmissbrukare. Han har själv varit sexmissbrukare , dock innan sociala medier och dejtingappar var en del av problematiken.


Ungefär procent är ”förförare och erövrare” och de finns ju på nätet i dag. Personer kan ha en genetisk predestination för tex impulsivitet eller är sensationslystet beteende. Borederline, Narcissism, Bipolär och ibland hysterisk personlighets störning den sistnämna növändigtvis inte sex utan extremt bekräftelse behov.


Thomas Ristrand var sexmissbrukare i trettio år. Lögner, svek och ett löpande band av älskarinnor var hans vardag. I dag hjälper han andra sexmissbrukare och har släppt en bok i ämnet. Här är hans råd: Man måste förstå att det är ett beteende och att det inte är mig det är fel på.


Det är ett beteende som går att ändra på. Första åtgärden är en period av total avhållsamhet. Då kan man se vilka behov man egentligen håller på att sexualisera, säger Erik Sundby, chef på Dysberoende­kliniken i Stockholm. Personens beteende ska upplevas som tvångsmässigt och personen kan inte styra över sina sexuella tankar.


Inte ens de negativa konsekvenserna som beteendet för med sig kan förmå personen att sluta.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения